Wanhaber / Özel

TFF 2. Lig Beyaz Grup 10. hafta maçında Vefa Group Van Spor FK ile Diyarbekir Spor A.Ş. karşı karşıya geldi.

Vefa Group Van Spor FK, Diyarbekir Spor A.Ş.’yi 2 – 1 mağlup ederek puanını 27’ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan maçta her iki takım sahaya “Gazze’de yapılan zulmü kınıyoruz” yazılı pankartla çıktı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından kale seçimi yapıldı. Maç öncesi taraftarlar her iki takımı da tribünlere çağırarak alkışladı.

Maçın ilk düdüğü hakem Tolga Akbaba tarafından çalındı ve mücadele başladı.

Vefa Group Van Spor FK sahaya; Nurullah Aslan, Emre Öztürk, Abdulcebrail Akbulut (Dk. 75 Furkan Saki), Burak Kavlak, Kerem Çağatay, Muhammed Ali Doğan, Erdem Seçgin, Medeni Bingöl (Dk. 46 Şerif Doğan), Harun Kavaklıdere, Bertuğ Bayar(Dk. 80 Bahattin Berke Demircan) ve Ahmet Ülük(Dk. 67 Zafer Göktuğ Erdem) ilk 11’i ile çıkarken konuk ekip Diyarbekir Spor A.Ş. ise sahaya; Kurtuluş Yurt, İsmail Konuk, Savaş Polat, Tolga Kalender, Canberk Dilaver, Hasan Hüseyin Acar, Bünyamin Balat (Dk. 57 Berat Ali Genç), Bünyamin Yürür (Dk. 72 Ozan Papaker), Yasin Dülger (Dk. 87 Berkay Ceylan), Burak Asan ve Arda Okan Kurtulan(Dk. 72 Serhat Enes Çalışan) ile çıktı.

Mücadelenin ilk yarısında her iki ekip de ileri uçta etkili olmaya çalıştı ancak gol sesi çıkmadı.

Konuk ekip en tehlikeli atağını 33. dakikada geliştirdi. Diyarbekir Spor A.Ş. atağında kaleye yönlendirilen topu çizgi üzerinden Medeni Bingöl çıkardı ve rakibe gol şansı vermedi.

Mücadelenin ilk yarısı 0 – 0 eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan taraf Vefa Group Van Spor FK oldu.

Dakikalar 68’i gösterdiğinde organize gelişen Vefa Group Van Spor FK atağında, sağ kanattan top sol kanata, oradan da ceza sahası içine ortalandı. Topla buluşan Bertuğ Bayar takımını 1 – 0 öne geçiren golü kaydetti.

Bu golden sonra Vefa Group Van Spor FK farkı açma, Diyarbekir Spor A.Ş. de beraberliği yakalama adına ataklar geliştirdi.

Dakikalar 86’yı gösterdiğinde gelişen Diyarbekir Spor A.Ş. atağında Vefa Group Van Spor FK ceza sahası içine yapılan ortaya Hasan Hüseyin Acar çok güzel bir röveşata vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getiren isim oldu: 1 – 1.

Bu golün şokunu kısa sürede atan Vefa Group Van Spor FK, gol için rakip kaleye yüklendi. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde Vefa Group Van Spor FK sağ kanattan ceza sahası içine taç atışı kullandı. Topu önce diziyle kontrol eden Muhammed Ali Doğan sonra sert bir vuruşla takımı adına golü buldu ve skoru 2 – 1’e taşıdı.

Bu golden sonra başka gol olmayınca mücadele Vefa Group Van Spor FK’nin 2 – 1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Vefa Group Van Spor FK galibiyetin ardından puanını 27’ye yükselterek liderliğini sürdürdü.

Haber: Umut Tarhan

Editör: Ramazan Çetin