Seçimler sonucunda; Van İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanlığı’na Eren Görsel Görmen, başkan yardımcılığına Necip Oflas ve M. Seyhan Demir seçildi. İl İcra Komitesi üyeliğine ise Umut Beyazağaç, Serdar İlhan, Adnan Ertürk, Eda Arslantosun, Mete Karam, Oğuz Yörük, Emrah Toprak, Harun Süer, Zana Abi, Habib Caroz, Mehmet Canpolat ve Abuzer Altın seçildiler.


İl İcra Komitesi, kendi içinde sistemli ve koordineli bir şekilde çalışabilmek için 6 yeni çalışma kurulu oluşturdu. Girişimcilik ve İş Geliştirme Kurulu’na Serdar İlhan ve Adnan Ertürk, Sosyal Sorumluluk Kurulu’na Mehmet Canpolat ve Oğuz Yörük, Proje ve Eğitim Kurulu’na Eda Arslantosun ve Harun Süer, İş İlişkileri Kurulu’na Mete Karam ve Abuzer Altın, İletişim Basın Kurulu’na Metin Gülpınar, Umut Beyazağaç ve Enver Toprak, Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Kurulu’na ise Ergin Cankatar, Habib Caros ve Zana Abi seçildiler.


Seçimlerin ardından bir konuşma yapan İl İcra Komitesi Başkanı Eren Görsel Görmen, Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından koordinatörlüğü yürütülmekte olan Van Genç Girişimciler Başkanlığı için desteklerinden dolayı icra komitesi üyelerine ayrı ayrı teşekkürlerini sundu. 2015 yılı ile ilgili bir icraat takvimi oluşturacaklarını belirten Görmen, kentin imarı başta olmak üzere, gençlerin iş hayatına atılmaları, mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesi, ulusal ve uluslar arası alanda girişimlerin artırılması için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. Mart ayında yapılması planlanan Shopping Fest Projesi ile ilgili kendilerine büyük görevler düştüğünü belirten Görmen, kent ekonomisinde canlılık oluşturacak olan bu projenin alt yapısının oluşturulması başta olmak üzere her aşamasında gençler adına sorumluluk alacaklarını ifade etti.

Editör: Wan Haber