Samsung cep telefonları konusunda oldukça büyük pay sahibidir. Son teknoloji olan bu telefonlar Samsung yetkili servislerin de tamir edilip cihaz sahiplerine verilmektedir.Samsung android telefonlarınızın garanti kapsamında olup olmadığını sorgulamanız mümkün.

Samsung garanti sorgulama işlemi için farklı yöntemler bulunuyor. Bunları sizler için tek tek detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız. İşlem sırasına göre sizlere garanti sorgulamanız için önce neler gerekiyor daha sonra nasıl garanti süresini öğrenebilirsiniz ve Tv, ssd, tablet, giyilebilir ürünler ve akıllı saat gibi ürünleri de sorgulayabilirsiniz.

Bazı kullanıcılar marka tarafında telefon garanti sorgulama işlemini yapıyor. Ancak biz resmi websiteden yapmayı öneriyoruz. Örneğin, kvk veya başarı gibi sorgulama yöntemlerinden ziyade biz direkt olarak samsung.com’dan imei no ile ve canlı destek ile kaliteli sorgulama yöntemlerini öneriyoruz.

IMEI numaranızı öğrenmeniz gerekiyor

Samsung garanti süresi sorgulama işlemi için ilk olarak IMEI numaranızı öğrenmeniz gerekiyor.

#Bunun için Arama kısmına gelip *#06# (Yıldız-Kare-Sıfır-Altı-Kare) tuşlarına basıp, arayın. Karşınıza siyah bir imei ekranı çıkacaktır. Bu şekilde imei numarası öğrenilir.

Garanti süresi 2 yıldır

Cep telefonunun size teslim tarihi ile garanti süresi başlamış olur. Cep telefonu garanti süresi 2 Yıl / 24 Ay olmakla beraber, ürünün kullanım kılavuzunda yer alan hususlar dışında aykırı kullanımından kaynaklanan arızalardan oluşan sorunlar Garanti Kapsamına girmemektedir.

Samsung Tablet Garanti Sorgulama

Tablet cihazlarda garanti 2 Yıl / 24 Ay süresi içerisindedir.

Akıllı Saat Garanti Süresi

Akıllı Saat için garanti süresi 2 Yıl’dır.

Samsung mei Garanti Sorgulama

İmei numaranızı öğrendikten sonra, 15 Haneli imei numaranızı örneğin, IMEI NO: X900X08X2471X54 satın aldığınız Firmanın sistemine girerek öğrenebilirsiniz.

Firmanın Sitesini Nasıl Öğrenebilirim?

Öncelikle bu linke tıklayın ve ilk sıradaki Samsung TR adresine gidin veya Faturanızda aldığınız firmanın adını da yazabilirsiniz. Şimdi sırayla samsung garanti süresini öğrenme yollarını göstereceğiz.

Çağrı Merkezini Arayarak Öğrenme

Çağrı merkezi olan Samsung firmasına Hafta sonu’da dahil hergün saat 8 ila 20:00 arasında ulaşabilirsiniz.

#Eğer bir Samsung cihazınız var ise garanti süresi cihazı aldığınız tarih ile başlar. Diyelim ki cihazınızı garantiye gönderdiniz, üretici sorunundan dolayı yeni cihaz gönderecekler. İşte bu yeni cihazın garanti süresi de teslim ettiğiniz eski ürününüzün teslim tarihi ile devam eder. Samsung cihazlarının garanti başlangıç süresi faturanızdaki tarihtir. Diyelim ki faturayı kaybettiniz işte o zaman tek yapacağınız şey cihazı aldığınız bayiye gitmektir arkadaşlar. Samsung telefon garanti sorgulama işlemini samsung firmasından öğrenmeniz gerekiyor, malesef internetten veya müşteri hizmetlerinden öğrenemiyorsunuz.

Eğer herhangi bir arıza olduğunda en yakın Samsung bayine gidin ve cihazı bırakın. Tabi garanti süresi hala devam ediyor ise yukarıda belirttiğim gibi eğer faturanız kayıp ise o an öğrenmiş olacaksınız. Öğrendiniz ve garantiniz devam ediyor ise cihazı bırakıcaksınız iletişim bilgileriniz ile servis cihazınızı tamir edecektir. Telefonunuzu verdikten sonraki süreçte sizi bilgilendireceklerdir sms yolu ile bu yüzden yedek bir telefon olsun yanınızda tabi.

E-posta yolu ile de bigi aktarımı yapabilirler. Arkadaşlar onarım süresi 20 iş gün olarak belirlenmektedir. Eğer tamir edilemez ise ve sorun üretici hatası ise yeni ürünün gelmesi 20 iş günü süresini geçebilir. Yeni cihaz hazır olduğunda da zaten bilgilendirirler sizi. Umarım samsung garanti sorgulama yazımız öğrenmek isteyenler için faydalı olmuştur.

Editör: Wan Haber