WanHaber / Uğur Mengeş

AK Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof. Dr. Yakup Akgül, WanHaber’i ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. WanHaber Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Uğur Tunçdemir’e konuşan Akgül, “Van’ın bir evladı olarak bu memleketin sorunlarını biliyorum. Aday adayı oldum çünkü Van’ın sorunlarını çözme noktasında kararlıyım” dedi.

2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için takvim işlerken, aday adayları da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, seçilmeleri durumunda neler yapacaklarını anlatıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Prof. Dr. Yakup Akgül de, WanHaber’i ziyaret ederek, AK Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yaptığını söyledi ve çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

d9068032-c252-45a1-867d-3fd7b5d81405

Prof. Dr. Yakup Akgül, Van’ın sorunlarına hâkim olduğunu ve memleketin bir evladı olarak bu sorunları çözmede kararlı olduğu için aday adaylığını açıkladığını dile getirdi.

“ADAY OLARAK HALKIMIZIN ÖNÜNE ÇIKMAYI ÜMİT EDİYORUM”

Aday adaylığına ilişkin konuşan Prof. Dr. Yakup Akgül; “Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayıyım. Allah nasip ederse, inşallah yakın bir zamanda aday olarak halkımızın karşısına çıkmayı ümit ediyorum” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİPTİR”

Kentlerde belediyelerin büyük bir öneme sahip olduğuna işaret eden Akgül; “Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, belediyeler kanununun büyükşehirlere vermiş olduğu yetki nedeniyle bir kentin yerel kalkınmasında son derece büyük bir öneme sahiptir. Halkımızın; Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve kurumu ile birlikte, ihtiyaç duyduğu modern kentin geleceğe hazır hale getirilmesi noktasında bir beklenti içinde olduğunu biliyorum. Van’ın bir evladı olarak, kentin sorunlarını biliyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da ne kadar önemli bir kurum olduğunun bilincindeyim. Bu kurum ile kentin bütün sorunlarını çözme noktasında kararlıyım” şeklinde konuştu.

d603e75d-89c4-46ef-a38c-9ecd1a396562

Van’a hizmet sunma anlamında görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusu yaptığını anlatan Prof. Dr. Akgül; “Nitekim Van’a hizmet sunmak adına öğretim üyeliği görevimden istifa ettim, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı ilan ettim ve AK Parti’ye başvuru yaptım. Ben AK Parti’yi, memleketin ihtiyaç duyduğu hizmetler konusunda pratik, hızlı ve yerinde çözümler üreten bir parti olduğu ve bizim dava anlayışımızla bütünleşen bir parti olduğu için tercih ettim” ifadelerini kullandı.

“VAN’IN EVLATLARI HİZMETLERİN BOYUTUNU BÜYÜTSÜN”

Van’ın evlatlarının kente hizmet etmesini ve hizmetlerin boyutunu büyütmesini temenni ettiğini belirten Akgül, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı; “Bundan sonra, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığında Van’ın evlatları, hizmetlerin boyutunu büyütsün, 24 saatini bu hizmetlere ayırsın, çalışmalarını bu yönde yapsınlar. Bu anlamda aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ayrıca bugüne kadar Van’a hizmet eden bütün arkadaşlara, bürokratlara, yetkili arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaynak: WanHaber / Uğur Mengeş