Belediyeye bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Bostaniçi Eğitim Köşkü'nde meslek edindirme kursları bünyesinde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler, ustalıklarını tamamladıktan sonra ilçe sınırlarındaki kırsal mahallelerde hizmet vermeye başladı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, çocuklara yönelik kuaförlük hizmetlerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Özellikle okul çağındaki çocuklarımız için bu hizmeti vermeye başladık. Ailelerimiz de bu hizmetten memnun kaldılar. Bugüne kadar yaklaşık 16 bin kişiye hizmet verdik. Amacımız çocuklarımıza özgüven kazandırmak ve onların daha iyi hissetmelerini sağlamak” dedi.

Özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin tamamına ulaşan kuaförlük hizmetleri profesyonel usta öğretici ve kursiyerler tarafından ücretsiz olarak yapılıyor ve saç kesimi, fön, maşa, saç örgüsü gibi işlemler ise öğrencilerin istekleri doğrultusunda tercih ediliyor. İpekyolu Belediyesi'nin bu önemli hizmetinin çocukların özgüvenlerini arttırdığı ve ailelere de maddi anlamda kolaylık sağladığı belirtilirken, hizmetlerin ilçe sınırlarındaki çocukların tamamına ulaşması hedefiyle devam edeceği bildirildi.

Editör: Ramazan Çetin