Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı olması dolayısıyla, Van merkez ve ilçelerinde yeni açılacak en az bir okula 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi ismi verilmesi hususunda Van Valiliğine dilekçe ile başvuruda bulundu.

Dilekçeyi Van Valiliği'ne teslim eden Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, Van'da en az bir okula 100. Yıl Cumhuriyet isminin verilmesinin Cumhuriyetin ikinci asrına çok yakışacağını vurguladı. 29 Ekim tarihinde Cumhuriyetin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Van'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Türk Eğitim-Sen Van Şubesi'nin talebi karşılık bulursa Cumhuriyetin 100. yılı Van'da ismi verilecek okulda yaşatılacak. "TÜRKİYE

CUMHURİYETİ MUHTEŞEM BİR MÜCADELENİN ZAFER TACIDIR"

Dilekçeyi Valiliğe teslim eden Başkan Yürektürk, Cumhuriyetin önemine dikkat çekerek, "Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bu vesileyle, ilimizde yeni açılacak en az bir okulumuza 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi ismi verilmesi Cumhuriyetimizin ikinci asrına çok yakışacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ülküsü; adanmışların, irade gösterenlerin ve inançla harekete geçenlerin şuuru ve muazzam mücadelesiyle yükselmiş, kurtarıcı ve kurucu iradenin hür, müstakil, tam bağımsız ve millet egemenliğine dayanan bir devlet yönetimi anlayışıyla kurumsallaşmış, milli egemenliğin ve milli bekanın üzerinde hiçbir otoriteyi tanımadığının tüm cihana gösterildiği bir duruşla perçinlenmiş ve bugünlere gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti; mazlum milletlere emsal olan muhteşem bir mücadelenin zafer tacıdır. Türk milletinin yüksek şuurunun, engin iradesinin, kutlu kudretinin şeref nişanesidir. Türk milletinin 20. yüzyıla mührünü vurduğu Türk mucizesidir" dedi.

"BİR OKULUMUZA 100. YIL CUMHURİYET İSMİNİN VERİLMESİ CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ ASRINA ÇOK YAKIŞACAKTIR"

100. Yıl Cumhuriyet isminin Van'da en az bir okula verilmesinin çok yakışacağını belirten Başkan Yürektürk, "Aziz milletimizin azim ve cesaretle, kutlu bir mücadeleyle inşa ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılına büyük eşsiz bir gurur ve heyecanla kavuştuk. İşte tam da bu nedenler ile Van ilimizde en az bir okulumuza, 100. Yıl Cumhuriyet isminin verilmesi Cumhuriyetimizin ikinci asrına çok yakışacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, fikir ve yol arkadaşlarını, Türk istiklali ve istikbali için muazzam bir mücadele veren şühedayı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Aziz ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi

Editör: Ramazan Çetin