Wanhaber / Ramazan Çetin

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına start verilen yeni il halk kütüphanesinde çalışmalar sürüyor. Van Valisi Ozan Balcı, çalışmaları yerinde inceledi.

Kentin eğitim ve kültür hayatına önemli katkılar sunacak olan kütüphane, Şerefiye Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Van Devlet Tiyatrosu binası yanında inşa ediliyor.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yapımı devam eden yeni İl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi inşaatında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi alıp çalışanlara da kolaylıklar diledi.

Çocuk kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi olmak üzere iki ana bölümden oluşan ve bünyesinde dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi, kulüp çalışma odası, atölyeler, çalışma salonu, kafe, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bebek bakım odası, 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-15 yaş aralıkları için farklı salonlar, etkinlik alanları, arşiv, depo, WC’ler, sığınak ve mescit gibi donatılar yer alan projenin kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor.

Editör: Ramazan Çetin