HEDEP Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Van Çevre Yolu ve uçak sefer sorununu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na aktardı. Bakan Uraloğlu’nun Van Çevre Yolunda çalışmaların devam ettiğini dile getirdiği kaydedildi.

Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Van Çevre Yolunu gündeme getirerek uçak sefer sayıları ve bilet fiyatları sorununu Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na iletti.

Van’da yıllardır çevre yolunun tamamlanamadığını aktaran Milletvekili Sayyiğit, Van çevre yolunun önemine vurgu yaptı.

Bununla birlikte Van’ın uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden de söz eden Milletvekili Kaçmaz Sayyiğit, “Van halkı için hava yolu bir lüks değil, tamamıyla bir zorunluluk; çünkü İstanbul, Ankara, İzmir gibi merkezlere fazlasıyla uzak bir yer” diye kaydetti.

BAKAN URALOĞLU: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, “Van Çevre Yolu’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, muhtemelen 2025 yılında bitirileceğini düşündüğünü” söylediğini aktardı.

Kaynak: WanHaber / Haber Merkezi