WanHaber / Fatma Öztürk

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van İl Emniyet Müdürlüğü, Van İl Jandarma Komutanlığı ve Yeşilay Van ortaklığında “Bağımlılık ve Farkındalık Paneli” düzenlenecek.

08 Kasım Çarşamba günü yapılması planlanan panelde bağımlılığın bireyin fiziksel ve mental sağlığı ile toplum üzerindeki etkileri ele alınacak.

Moderatörlüğünü Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Özok’un yapacağı panelde; YYÜ Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gaye Zeynep Çenesiz “Davranışsal ve Dijital Bağımlılıklar”, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Kale “Bağımlı Olma Farkında Ol”, Van İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Süleyman Süslü “Narkotik Suçlarla Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Çalışmaları”, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (Yedam) Uzmanı Halis Keve “Bağımlılıkla Mücadelede Yedam Modeli”, Erciş Kom. Takip Tim K. Yardımcısı Mustafa Yeşilnar ise “Jandarma Gözünden Bağımlılık ve Farkındalık” başlığı altında bağımlılığa dair merak edilenleri anlatacak.

Toplumun her kesiminde madde kullanımına bulaşmış bireylerin sorunlarına dair bilgilerin aktarılacağı panelde ayrıca “Bağımlılık ve Farkındalık” stantları da yer alacak.

Panelde yer alacak stantlar ise şu şekilde olacak;

Van İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Standı, Van İl Jandarma Komutanlığı Standı, Yeşilay Standı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Topluluğu Standı, Pdr Empati Topluluğu Standı, Psikoloji Topluluğu Standı, Resim Sergisi, Kariyer Merkezi Standı, Teknoloji Topluluğu Standı.

Editör: Ramazan Çetin