Wanhaber / Ramazan Çetin

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından yapılan açıklama ile Arin Gölü’ne dikkat çekildi. Bir çok kuş türüne ev sahipliği yapan gölün su kaybetmeye devam ettiğini bildiren Vangölü Aktivistleri Derneği, “Van Gölü Aktivistleri olarak Arin Gölü için bir çok farkındalık etkinlikleri düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. Havza için su yönetim planı hayata geçirilmelidir” diye kaydetti.

Konuya ilişkin olarak Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından yapılan açıklamada; “Kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle Arin Gölü'nün üçte biri kurudu. Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü'nün üçte birlik bölümü, kuraklık, bilinçsiz sulama ve açılan su kuyuları nedeniyle kurudu.

Bünyesindeki birçok su kaynağının kuruduğu Van Gölü havzasında yer alan, Süphan Dağı eteklerindeki Arin Gölü su kaybetmeye devam ediyor. Van Gölü Aktivistleri olarak Arin Gölü için bir çok farkındalık etkinlikleri düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. Havza için su yönetim planı hayata geçirilmelidir” denildi.

Editör: Ramazan Çetin