WanHaber-ÖZEL

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla “Amatör Spor Haftası Kapanış ve Amatör Spor Kulüplerine Yardım Töreni” etkinlikleri İpekyolu Futbol Sahasında gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğin kapanış törenine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, kurum amirleri ve sporcular katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi ile başladı.

Yöresel halk oyunlarıyla başlayan kapanış etkinliklerinde konuşan Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç, Türkiye’de spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacıyla her yıl düzenlenen amatör spor haftasının bu yıl da coşkuyla kutlandığını belirtti.

“SPOR, YAŞAMIN BİR PARÇASI”

Sporun hayatın bir parçası olduğuna değinen Kıvanç, “Unutulmaması gerekir ki günümüz sanayi ve bilgi toplumlarında spor gereksinimden çok yaşamın bir parçası, insanlar ve toplumlar arası diyaloğun önemli bir aracı haline gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

“GENÇLERLE BERABER BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Amatör Spor Haftası Kapanış ve Amatör Spor Kulüplerine Yardım Töreni etkinliklerinde konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Amatör spor kulüplerine desteğimizi göstermek için bir aradayız. Ben sporu seven, sporcuyu seven, sportif faaliyetlere destek veren bir idareci olarak sporsever gençlerle beraber bulunmaktan, beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimizle birlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sporcuları desteklemekten büyük memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

SPOR VAN PROJESİNE DEĞİNDİ

Spor Van Projesine değinen Vali Balcı, “Spor Van’ı oluşturmuştuk. Spor Van’ın amacı her çocuk anaokulu seviyesinden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede ya bir spor dalıyla uğraşmalı ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Bu ana iki hedef doğrultusunda Van’da da çok güzel çalışmalar başladı ve devam ediyor. Çocuklarımız bir yandan sporla uğraşırken bir yandan da herhangi bir spor dalının iyi bir izleyicisi olma yolunda hızla ilerliyorlar” dedi.      

Sporcu fabrikasına da değinen Vali Balcı; “İnşallah bitecek. Yaklaşık 100 milyon değerinde. İnşallah onun içerisinde çocuklarımız, gençlerimiz spor yapacaklar. İlçelerle beraber 12 tane yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor.

22 tane kapalı spor salonumuz, butik dediğimiz spor salonu inşaatımız devam ediyor. İnşallah onları da bitireceğiz. 250 de voleybol ve basketbol sahasını okul bahçelerine kurduk. Amatör spor kulüplerine geçen sene 2 milyon TL değerinde destete bulunmuştuk. Bu yıl da Van Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla tam 4 milyon TL destek vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Ozan Balcı, konuşmalarının ardından dereceye giren sporculara plaket verdi ve amatör spor kulüplerine 4 milyon TL’lik çeki takdim etti.

Haber: Fatma ÖZTÜRK

Editör: Arif Karakaş