Van'da Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman başkanlığında toplanan Tuşba Belediye Meclisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Meclis üyeleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde çocuk, genç, yaşlı binlerce kişinin saldırılarda hayatını kaybettiğini belirterek, İsrail'e tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Akman da "Hastaneleri bombalayarak çoluk çocuk demeden insanları katlediyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi ABD ve ortakları, uçak, savaş gemileri ve silah göndererek İsrail'e destek veriyor. Yapılan bu vahşeti kabul etmiyoruz. Bu zulmü lanetliyoruz." dedi.

Akman, belediye ve tüm iştiraklerinde yiyecek, içecek ve temizlik malzemelerinde İsrail menşeli ürünlerin alımı, satımı ve kullanımını durdurduklarını ifade etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de büyük bir soykırımın yaşandığına dikkati çekti.

İsrail'in katliamlar yaparak Gazze'yi işgal etmeye çalıştığını belirten Şevli, "İsrail, her gece çocukların, kadınların ve mazlumların üzerine bombalar yağdırılıyor. Saldırıların bir an önce durmasını istiyoruz. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı tüm işletmelerde İsrail menşeli ürünlerin satışı yapılmıyor." dedi.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin'in yanındayız ve zalimlerin karşısındayız. Belediyemize ait tesislerde işgalci İsrail'e ait markaların ürünlerini satmıyoruz." ifadelerini kullandı.

İpekyolu Belediyesinin sosyal medya hesabından "Boykotta biz de varız" başlığıyla yapılan paylaşımda da belediyenin, İsrail firmalarının ürünlerinin sosyal tesislerdeki satışını durdurduğu kaydedildi.

Paylaşımda, "Hizmetlerimizi yerel ve adil ürünlerle destekleyerek, dayanışma ruhunu yükseltiyoruz." ifadesine yer verildi.

KAYNAK:AA

Editör: Ramazan Çetin