WanHaber-Oktay Dincer

Van’da yağışlı havalar etkili olmaya devam ederken, Van Valiliği’nden kar yağışı uyarısı yapılırken, Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğü’nden ise turuncu kod uyarısı yapıldı.

Van ve çevrelerine ilişkin meteorolojik değerlendirmede Valilik şu açıklamalara yer verdi;

“Van il genelinde devam eden yağışların, bugün (Pazartesi) akşam saatleri itibariyle sıcaklıkların düşmesiyle birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Gece saatleri itibariyle Van il merkezi dahil bölgemiz genelinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere kar yağışı beklenmektedir. Yağışlı sistemin yarın (Salı) akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilmektedir.”

ULAŞIMDA AKSAMA UYARISI

Van Valiliği ayrıca ulaşımda aksamaların da olacağına değinerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Valilik açıklamasında; “Kar yağışının Van il merkezinde miktar bırakması, yüksek kesimlerde ise karayolu ulaşımını aksatacak şekilde etkili olması beklenmektedir. İl genelinde beklenen kuvvetli kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar; yüksek kesimlerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar savrulması, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan turuncu kod uyarısında ise; “Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Hakkari'nin ve Van'ın yüksekleri ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazi zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların 21.11.2023 Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor” açıklamaları yer aldı.

Editör: Ramazan Çetin