Vali Mithat Bey Mahallesi ile Yalımerez Mahalleleri arasında her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın kullandığı sokaklarda başıboş dolaşan köpekler tehlike saçmaya devam ediyor. Özellikle kışla yolu üzerinde bulunan sokakları mesken edinen başıboş köpekler, öğrencilerin ve velilerin korkulu rüyası oldu.

Okula gidip gelmekte sıkıntı yaşayan çocuklar ve veliler, bu sorunun ortadan kaldırılması için defalarca belediyeye başvurmalarına rağmen sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını söylediler. Öğrencilerinin sürekli başıboş köpeklerin saldırılarına maruz kaldığını belirten veliler, sorunu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini ileri sürdüler.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde başıboş köpeklerden geçilmediğini belirten veliler, öğrencilerini korku içerisinde okula götürüp getirdiklerini ifade ettiler. Vali Mithat Bey Mahallesi ile Yalımerez Mahalleleri arasında sürü halinde dolaşan başıboş köpek sorunu defalarca gündeme getirilmesi ve yetkililerin bu konuda bir önlem almaması ise tepkilere neden oluyor.

Öğrenci ve velilerin korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler için biran önce önlemler alınması ve Mithat Bey Mahallesi ile Yalımerez Mahalleleri arasında dolaşan köpeklerin toplatılması isteniyor. Vatandaşlar, Vali Mithat Bey Mahallesi Muhtarının da bu konuyla alakalı sürekli yetkililerle görüşme halinde olduğunu fakat defalarca gündeme getirilen sorunun çözüme kavuşturulmadığını vurguladılar.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi

Editör: Ramazan Çetin