Dünyada hızla yayılan “kendin yap” kültürü ile teknolojinin birleşmesinden oluşan maker atölyesinde; rekabet yerine paylaşım, para yerine yetenek, ezber bilgi yerine deneyim yer alıyor.
Muradiye’de kurulan maker atölyesinde kullanıcılar kendi tasarladıkları ürünleri ahşaba işleyerek kendi ürünlerini kendileri yapıyor.

Maker atölyesi hakkında konuşan Muradiye Kütüphanesi Müdürü Serdar Baş, “Kütüphanemizde çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Etkinliklerimizden 1 tanesi de maker atölyesidir. Bu ahşap atölyesinde 7’den 70’e herkesin kullanabileceği atölyede, el becerilerimizi geliştirme amaçlı robotik kodlama öncesi hayal gücümüzü geliştirecek ürünleri çıkarıyoruz.

Her türlü önlemimizi alarak öğrencilerimize yönelik maker atölyesi etkinliğimizi yapıyoruz. Haftanın 6 günü atölyemiz açık. Tüm kullanıcılarımızı bekliyoruz” dedi.
Öğrencilerden Furkan Baş ise Cumhuriyet Ortaokulunda eğitim gördüğünü belirterek, “Burada bir atölye olduğunu öğrendim.

Buraya öğrencilerle beraber geldim. Ahşap ürünler yaparak becerilerimizi geliştirdik. Çok güzel bir yer. Güvenlik önlemleri alınarak çalışıyoruz. Herkes burayı kullanabilir. Bizlere bu hizmetisağladıkları için emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İha 

Editör: Ramazan Çetin