Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için şehir ittifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, bu kapsamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere tek çatı altında girecek olan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, aday adaylık sürecini titiz bir şekilde yürütüyor. Bir yandan diğer partileri de şehir ittifakına dâhil etmek için görüşmeler gerçekleştiren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, doğru adaylarla yola çıkmak için sık eleyip, ince dokuyor.

Bu kapsam Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen ve parti iki parti temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim ve Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KARABIYIK: "ŞEHRİMİZİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEKTEN BAŞKA NİYETİMİZ YOK"

İlk olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van'ı hep birlikte inşa edeceklerini belirterek, "Güzel şehrimiz Van'ın kaderini derinden etkileyecek önemli bir tarihe doğru ilerliyoruz. İnşallah, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde, siz değerli halkımızın desteği ve oylarıyla Van'ın kaderi değişecek ve bugüne kadar unutulan, ihmal edilen şehrimizin önü açılacak ve geleceğimizi hep birlikte inşa etmeye başlayacağız.

Bu inanç ve azimle kurmuş olduğumuz şehir ittifakı partileri olarak teşkilatlarımızla birlikte, halisane duygularla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda halkımızdan gördüğümüz sevgi, ilgi ve samimiyet, bir yandan sorumluluğumuzu artırırken, bir yandan da heyecan ve moralimizi yükseltmektedir. Şehrimizin problemlerini çözmekten, şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getirmekten başka bir niyetimiz ve hesabımız yoktur. Çünkü biz; Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için birleştirmek için şehir ittifakını kurduk. Birilerine kaybettirmek için değil, herkese kazandırmak için birlikte hareket etmeye karar verdik" dedi.

KARABIYIK: "VAN İÇİN DERTLENEN HERKESİ BU İTTİFAKA DAVET EDİYORUZ"

Van seçmeninin oylarından önce, güvenine, sevgisine ve iltifatına talip olduklarını söyleyen Karabıyık, "Bizler Şehir İttifakını kurarken parti ayrımı yapmadan Van'ı dert edinen toplumun tüm kesimlerini davet ettik. 'Van, hepimizindir' dedik. 'Van'ı, hep birlikte yönetmeliyiz' dedik. Bunun için parti ve ideoloji ayrımı yapmadan, Van'da Şehir İttifakını oluşturduk.

Halkımızın tamamıyla görüşerek, dertlerini dinleyerek, fikirlerini alarak, projelerimizi hazırlıyoruz. Tek derdimiz uzun yıllardır belediye başkanları ve belediye meclisleri olmadan yönetilen bilerek ve isteyerek borç batağına saplanan şehrimizin hiçbir problemini çözüm üretemeyen yönetim anlayışını son vermektir.

Bizim bu çabalarımızı, Van kamuoyu görüyor ve takdir ediyor, Allah hepsinden razı olsun. Aynı inanç, azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Bizlere güvenin ve desteğinizi esirgemeyin. Van için kurmuş olduğumuz Şehir İttifakı'na Van için dertlenen herkesi ve her kesimi davet ediyoruz, gelin bu şehri birlikte yönetelim" diye konuştu.

İLHAN: "ŞEHİR İTTİFAKI ÜÇÜNCÜ BİR YOLDUR"

Daha sonra söz alan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, hâlihazırda aday adaylarıyla görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Şehrimizde 14 tane adayı çıkaracağız. Van Büyükşehir ve 13 ilçe adayımızı belirleyeceğiz. Büyükşehirde ve ilçelerde seçimi kazanmaya yönelik, toplumda güven veren, toplumun derdiyle dertlenen kişilerle bu işi yapabilecek liyakatli adaylarla yola çıkmak için bir çaba içerisindeyiz.

Partimize müracaat edenlerin olduğu gibi, müracaat etmeyen insanları da davet ediyoruz. Aralık ayı sonuna kadar partilerimizde aday adaylık başvuruları kabul ediliyor. Saadet Partisi'ne ve Gelecek Partisi'ne yapılacak müracaatlar ortak bir şekilde değerlendirilecek. Bu anlamda inşallah en güzel adaylarla yola çıkacağız. Bu seçimde büyük bir başarı elde etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu anlamda şehrin içerisinde bulunduğu sıkışıklıktan kurtulması için Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin kurmuş olduğu Şehir İttifakı üçüncü bir yoldur. Artık uzun süredir süregelen belediye başkansız, belediye meclissiz yönetimlere son verme zamanı gelmiştir. 31 Mart büyük bir fırsat olacaktır. İnşallah iyi adaylarla yola çıkacağız" ifadelerini kullandı.

İLHAN: "VAN BÜYÜK BİR KÖY GÖRÜNÜMÜNDEDİR"

Vanlılara hizmet edecek insanlarla yola çıkacaklarını ifade eden İlhan, "Bizler Millet İttifakı içerisinde bulunan tüm siyasi parti il başkanlarına çağrıda bulunduk. Kendilerini ziyaret ettik. Tekraren bu ziyaretlerimiz gerçekleşecek. Önemli olan netice almaktır. Birlikte, beraberlikte fayda vardır. Bereket vardır. Ayrılıkta ise azap vardır.

Bugün bir tarafta devletin bütün imkanlarına sahip bir Cumhur İttifakı söz konusudur. Diğer taraftan bölgemizde etkin olan diğer parti söz konusudur. Fakat birisi kazanıyor, diğer elinden alıyor. Yıllardır bu süreç ilimizde hiçbir hizmetin yapılmamasına neden oldu.

Belediyelerimiz borç batağına saplandı. Bu işlerin hiçbirinde de milletin hayrına bir adım atılmadı. Şehir dar bir alana sıkıştı. Van, bugün Türkiye'nin en büyük 20 illeri arasında 18'nci büyük kenttir. Kahramanmaraş depremden sonra nüfus anlamında Van'dan aşağı düştü. Fakat bu haliyle bir sıkışmışlığın içerisindedir. Büyük bir köy görünümündedir.

Bu şehri açmak, şehri yeniden imar etmek, bütün problemlerini kısa, orta, uzun vadede çözecek adaylarla, şehre hizmet edecek insanlarla yola çıkacağız. Bu şehrin artık bu sıkışmışlıktan çıkması lazım. Bu düzenin bitmesi gerekiyor. Bu düzen zulüm düzenidir.

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biriyiz. Fakat gelin görün ki, kendi içerisinde, kendi problemleriyle uğraşan bir şehir görüntüsündeyiz. Kendi problemlerinden sıyrılmış, gerçekten bir şehir, bir kent kimliğine bürünmüş bir şehri hep birlikte yarınlarda konuşmak için bugünden itibaren herkesi Şehir İttifakı'na davet ediyoruz" dedi.

İLHAN: "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BORCU 20 MİLYARDIR"

Belediyelerin borçlarını açıklamamasıyla ilgili konuya da değinen Başkan İlhan, "Belediyelerin borçlarını açıklayacakları kadar bir cesaretleri yok. Belediyeler eğer gerçekten borçları az olsaydı, ciddi borçlar olmasaydı, çıkıp 'siz söylüyorsunuz ama bizim borcumuz bu kadar. Bizim borcumuz azdır' derlerdi. Biz geçen haftalarda belediyelerin 5-10 milyar borcunun olduğunu söyledik.

Emin olun buradan net olarak söylüyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 20 milyardır. Eksiktir, fazla değildir. Açıklamadıkları müddetçe emin olun bu rakamın daha da yüksek olduğuna şahit olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Van bölge gazetesi