WanHaber / Fatma Öztürk

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunun destekleriyle, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenen ‘Sivil Sesler Festivali’nde Vangölü Aktivistleri de yer alacak.

2004 yılından bu yana çalışmalarında Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve mali işbirliği ile sivil toplum kurumlarını kapsayan projelerle yürüten Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) çeşitli konuları ele alacak.

81 ilde çeşitli konularda çalışmalarını ilerletmeye çalışan sivil toplum kuruluşları da festivalde çeşitli projelerle farkındalık oluşturacak.

İklim değişikliği, çevresel faktörler, kadın ve çocuk hakları, savaş durumları, dijital haklar gibi pek çok alanda projelerin ve çalışmaların anlatılacağı festivalde Vangölü Aktövistleri; Van Gölü’nü temiz tutmak adına çeşitli etkinlikler düzenleyerek iklim değişikliğine dikkat çekecek.

Vangölü Aktivistleri tarafından yapılan açıklamada ;”Vangölü Aktivistleri olarak; 17-18 Kasım 2023 tarihinde İzmir’de yapılacak Sivil Sesler Festivalinde yerimizi alacağız. Standımıza herkesi bekliyoruz. Van Gölü farkındalığını tüm kesimlere ulaştıracağız” denildi.

Editör: Ramazan Çetin