Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Van Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin borçlarını gündeme taşıdı. Parti binasında açıklamalarda bulunan Başkan İlhan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 5 aydan kısa bir süre kalması ve yapılan çağrılara rağmen, hiçbir belediyenin mevcut mali durumları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 5 milyarın (eski parayla 5 katrilyon) üzerinde borcunun olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirten Başkan İlhan, İpekyolu Belediyesi’nin ise 1 milyar (eski parayla 1 katrilyon) civarında borcunun olduğunu ifade etti.

“TÜM BELEDİYELERİ BORÇLARINI AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUZ”

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve Filistin’de yaşanan vahşete değinerek konuşmasına başlayan Başkan İlhan, “31 Mart 2024 yerel seçimlerine 5 aydan kısa bir süre kaldı fakat daha önce de çağrı yaptığımız halde hiçbir belediye mevcut mali durumları hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Başta Van Büyükşehir Belediyesinin 5 Milyar (eski parayla 5 katrilyon) üzerinde borcu olduğu yönünde duyumlar almaktayız. İpekyolu Belediyesinin 1 Milyar (eski parayla 1 katrilyon) civarında borcu olduğu konuşulmaktadır. Başta Edremit, Tuşba ve Erciş Belediyeleri olmak üzere diğer tüm ilçe belediyelerini de mevcut borçlarını açıklamaya davet ediyoruz.

Her bir vatandaşın; Belediyelerin yaptıkları hizmetleri ve bu hizmetler karşılığında ödedikleri paraları ya da borçlandıkları miktarları öğrenmeye hakkı vardır. Tuşba Belediyesi 100’den fazla kalıcı eser, Edremit Belediyesi de 65 projeden bahseden reklamları şehrin dört bir yanına asmış durumdadır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak soruyoruz;

Bu eserler, bu projeler nelerdir? Nerededir? Ne kadara mal olmuştur? Şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda tüm belediyeleri gelir ve giderlerini detaylı şekilde açıklamalarını herkesin ulaşabilmesi adına internet sitelerinden paylaşmalarını talep ediyoruz.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak aday adayı müracaatları da bugün itibariyle başlamıştır. Van Büyükşehir, İlçe Belediyeleri ve İlçe Belediye meclislerine aday olmak isteyen bu ilin sorun ve problemlerine çözüm üretmek isteyen herkese partimizden aday olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak:Van bölge gazetesi

Editör: Ramazan Çetin