AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray temayül yoklamasının ardından açıklamalarda bulundu. Van tarihindeki en yüksek katılımlı temayülün gerçekleştirildiğini belirten Güray, aday adaylarının birlikte fotoğraf vermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

31 Mart 2024'te yapılacak olan seçimlerin ön sürecini layıkıyla yerine getireceklerini belirten Güray, “Kıymetli AK Parti ailesi, değerli dostlar... Bugün ilimizde, partimize ve kadirşinas Van halkına yakışır bir şekilde, yerel seçimler öncesi çok önemli bir temayül gerçekleştirdik. Temayül yoklaması AK Parti’mizin 22 yıllık iktidarı boyunca genel ve yerel seçimler öncesi üyelerinin sesine kulak verdiği önemli bir parametredir.

Saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık 6 saat süren temayül yoklamamız için 13 ilçemizden binlerce kişi gelip her biri bizler için, şehrimiz için çok kıymetli olan aday adaylarımız için ve gönüllerinden geçen isimler için oy’larını kullandı. Bu temayülün bir diğer farkı da elektronik ortamda bilgisayar başında üyelerimizin tercihlerini belirtmesiydi. Böylelikle büyük bir heyecan ve interaktif bir süreç yaşandı. Temayülümüzün çok büyük bir sinerji içerisinde, Van tarihinin en yüksek katılımının olduğu temayüllerden biri olduğunu büyük bir gururla belirtmek istiyorum.

Bu da gösteriyor ki; geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine AK Parti olarak şehrimizin, vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olduk. Bu durum bizi hem mutlu ediyor hem de omuzlarımıza ne kadar önemli ve ağır bir görevin yüklendiğini gösteriyor. Biz de hem AK Parti ailesine hem de şehrimize layık olmak için bu sürecin en güzel şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız.

Kıymetli AK Parti sevdalıları ve sevgili hemşehrilerim binlerce üyemiz uzak mesafeden, karlı yollardan gelip burada bir irade ortaya koydu. Her birine teşekkür ediyorum, minnettarım. Bize düşen bu çok kıymetli irade beyanına sahip çıkmaktır. Her bir üyemiz müsterih olsun bu temayülün sonuçları belediye başkan adayımızın belirlenmesinde çok ciddi bir şekilde değerlendirilecektir. Zaten bu konuda hem partimizin genel başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de partimizin çok değerli karar organlarının beyanatları mevcuttur.

Yoklama alanında belediye başkan adaylarımızın hep birlikte fotoğraf vermeleri, kol kola gezmeleri, yüzlerinin gülmesi bizi çok mutlu etti. Aday adaylarımızdan hangisi ‘aday’ olursa olsun hep beraber o ismin yanında duracağız ve 31 Mart tarihinde belediyeleri kazanacağız. Van’ımızın her bir köşesinin ak belediyecilikle buluşması için büyük bir gayret ortaya koyuyoruz, koyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün aday adaylarımıza ve belediye meclisi aday adaylarımıza başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Wanhaber / Haber Merkezi