Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde evinde tasarruf yapmak isteyenler öncelikli olarak faturalarını düşürmenin yöntemlerini araştırıyorlar. Her ay düzenli olarak ödediğimiz faturaları bazı yöntemlerle yarı yarıya düşürmek mümkün.

Bizde sizler için birçok tüketicinin bilmediği bu yöntemleri derledik. İşte elektrik faturanızı düşürmenin püf noktaları...

ELEKTRİK FATURASINI YARI YARIYA DÜŞÜRMEK MÜMKÜN!

1-) TEKNOLOJİK CİHAZLARINIZI BEKLEMEYE ALMAYIN

Cihazlarınızı bekleme moduna almak yerine kapatmanız tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca şarj cihazınızı kullanmadığınız zaman fişte bırakmamaya özen gösterin. Şarj ettiğiniz telefonunuzun şarjı dolduğunda, şarj etmeye devam etmeyin.

2-) KETTLE KULLANIMI

Kettle kullanırken ihtiyacınız kadar su koyun. Daha fazla su kullanmamaya dikkat edin.

3-) MİKRODALGA FIRIN TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Mutfakta yavaş pişiriciler ve mikrodalga fırınlar daha az enerji harcar. Bu yüzden elektrikli fırın yerine mikrodalga fırın tercih etmeniz faturanızın düşmenine yarayacaktır.

4-) KURUTMA MAKİNESİNDEN TASARRUF EDEBİLİRSİNİZ

Çamaşır kurutma makinesi yerine ısıtmalı havalandırıcı kullanabilir ve kurutma makinesinin daha az çalışmasını sağlayabilirsiniz.

5-) ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANIMINA DİKKAT

Çamaşırlarınızı yıkarken makineyi tam kapasite çalıştırdığınızdan emin olun. Çamaşırları bastırdığınızda tamburla arasında bir karış boşluk kalmalıdır. Az kirli çamaşırlarda ise ekonomik program kullanın.

6-) KOMBİ BAKIMI

Senede bir kez kombi bakımı yaptırmaya muhakkak özen gösterin. Özellikle kış aylarına girmeden önce bu işi halledin. Kombi bakımı için güvenilir yerlerle iletişimde olmanızda fayda var.

7-) BULAŞIK MAKİNESİ KULLANIN

Bulaşıklarınızı makinede yıkayın. 60 derece sıcaklık yerine, 50 derecede yıkayarak da yüzde 10 daha az enerji tüketebilirsiniz.

 8) ELEKTRİK SÜPÜRGESİ TERCİHİ 

Elektrik süpürgesinde torbalı yerine su haznelileri tercih edebilirsiniz. Süpürgeniz torbalıysa süpürmeden önce torbasını boşaltın ki çekim gücü düştüğü için enerjiyi boşa harcamasın.

Kaynak: Mynet

Editör: Ramazan Çetin