WanHaber – ÖZEL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Kamuran Karaman, Van ve Doğu Anadolu Bölgesine sağlık alanında katkı sağlayacak planlamaları olduğunu belirterek, bu planlamaları ilk kez Wanhaber’e anlattı.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimliğine geçtiğimiz günlerde atanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Kamuran Karaman, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı olarak yaklaşık 20 yıldır Van’da görev yapan Karaman, başhekimlik görevine atandıktan sonra, karşılıklı istişareler ile gerçekleştirdiği toplantılarda, hastanenin eksikliklerini tespit edip bu doğrultuda çalışmaların yapılacağını söyledi. 

Burada bulunduğu dönem içerisinde var olan çoğu eksikliğin giderildiğine dikkat çeken Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Kamuran Karaman, “Muhakkak ki her yerin eksiği vardır, bizler elimizden geldiğince sağlık hizmetlerini nasıl daha iyi standardize edebilir, nasıl daha güzelleştirebiliriz, bunları konuşuyoruz. Yaklaşık 20 yıldır burada çalışıyorum, var olan, iyiye giden çok gelişmeler, hizmetler var. Düzeltilen çok eksiklikler oldu, bunun dışında daha iyi olması gereken unsurlara yoğunlaşmayı hedefledik. Bizler eski yönetimden devraldığımız bu görevi layığıyla yerine getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIĞI BÖLÜMÜNE İLİŞKİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Alınan kararların desteklendiğini belirten Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Kamuran Karaman, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin kararları desteklediğini belirterek, “Tıp Fakültesi Hastanesinin bünyesinde olan Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Bölümünde doktor ve sağlık personeli eksikleri var, bunlara yoğunlaştık. Bu polikliniğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz, doktor çeşitliliğini arttırmayı hedefliyoruz. Tabii tüm bunlarla beraber rektör hocamızın desteği yadsınamaz, desteğini esirgemiyor” şeklinde konuştu.

kamuranhoca1

“DOKTOR KADROMUZU GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde doktor eksikliğinin yaşanmadığını ancak kadroyu güçlendirmek için yeni takviyelerin olacağını belirten Karaman, “Patoloji Hastalıkları Bölümünde bazı durumlarda sağlık görevlisi eksiklikleri var, bu durumu da iyileştirecek adımlarımız olacak, yeni patolog arkadaşları kadroya katıyoruz ve böylece doktor kadromuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“GÜVENLİK VE HİJYENDE YENİ DÜZENLEMELER GELECEK”

Gündem maddeleri arasında hastanenin güvenlik durumu ve hijyen çalışmalarına da düzenlemelerin geleceğini aktaran Başhekim Doç. Dr. Karaman, şunları aktardı, “Hastanelerin en önemli unsurlarından biri güvenlik ve hijyen konuları aynı zamanda çevre düzenlemesi gibi konular bizim gündem maddelerimiz arasında.”

“PEYZAJ ÇALIŞMALARI VE YEŞİLLENDİRMELER OLACAK”

Hasta ve hasta yakınlarının daha yeşil ve ferah bir ortamda olacakları peyzaj çalışmalarının ele alındığını aktaran Başhekim Karaman, “Hasta ve hasta yakınları için aynı zamanda günün çoğunu burada çalışarak geçiren arkadaşlarımız için daha ferah ve yeşil bir ortam sunmak için peyzaj çalışmaları ve yeşillendirmeler yapılacak” diye aktardı.

“HASTA KONFORUNU ARTTIRACAK PLANLAMALAR VAR”

Hasta konforunun ön planda tutulduğu çalışmaları ele aldıklarını ifade eden Karaman, “Bir başka konu hasta ziyaretleri konusu. Buna da yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyoruz. Yatışı yapılan hastalar için de ayrıca konfor alanlarını geliştirecek bir takım çalışmalarımız olacak. Hastanemiz fiziki alt yapı olarak şu an ki hasta potansiyelinde görülen yoğunluğu kaldırma noktasında bizleri zorluyor, bu konuda da gerekli adımları atacağız, aynı zamanda akademik kadromuzu daha da güçlü hale getireceğiz” diye konuştu.

264ade2a-ddc4-46a8-a5b8-6dea3b3581ea

“ONKOLOJİ ALANINDA SAĞLIK HİZMETLERİNİ ÜST DÜZEYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Bölgede kanser vakalarının yaygın olduğuna değinen Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Kamuran Karaman, şu ifadeleri kullandı, “Onkolojik vakalar bölgemizde çok yaygın karşılaşılan ve çok yoğun olan bölümlerden biri, benim asıl alanım Hematolog – Onkolog zaten. Onkoloji bölümlerine önümüzdeki dönem daha da yoğunlaşarak sağlık hizmetlerini üst düzeye taşımak istiyoruz.”

“EĞİTİM SEMİNERLERİ ÇOĞALACAK”

Başta kanser hastalıkları olmak üzere diğer pek çok hastalık konusunda eğitim seminerleri düzenleyerek, vatandaşı bilgilendirmeyi hedeflediklerini aktaran Başhekim Doç. Dr. Kamuran Karaman, “Şu an kadromuz iyi durumda ama bilgilendirici eğitimlerle de kanser çeşitlerini ve belirtilerini eğitim seminerleri ile halkımıza anlatmayı hedefliyoruz. Tıp alanının bir ayağı da koruyucu hekimlik, özellikle bu noktada eğitim seminerlerimizi arttırmayı düşünüyoruz aynı zamanda halkımızın tedaviye ulaşmasını kolaylaştıracak çalışmalarımız mevcut. Henüz hayata geçmeyen projelerimiz var, temellerini atınca umuyorum ki duyururuz onları da” şeklinde konuştu.

“RANDEVULARDA İYİLEŞTİRMELER OLACAK”

Taleplerin fazla olmasından kaynaklı erken tarihlerde randevu bulamama sorununa değinen Karaman, “Randevu anlamında talepler fazla olduğundan bazı durumlarda istenilen tarihlerde randevu bulamama sorunu ortaya çıkabiliyor. Bununla ilgili toplantı gerçekleştirdik, iyileştirmeler olacak, başta Radyoloji ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümleri olmak üzere tüm branşlarda iyileştirmeler önümüzdeki günlerde olacak” diye konuştu.

Haber: Fatma Öztürk – Mehmet Salih Giyci

Editör: Wan Haber