Wanhaber / Mehmet Salih Giyci

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO), Kasım ayında Diyarbakır ilinde düzenlenecek olan fuara katılım sağlayacak.

“BAŞARILI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ”

Fuarların önemine değinen VANTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş; “Gastronomi artık şehirler için farkındalık yaratan önemli bir kavram. Şehirler, kasabalar, köyler en küçükten en büyüğe insan yerleşimleri, sahip oldukları yeme-içme kültürünü ön plana çıkarmak ve bir farkındalık oluşturarak, markalaşmak için bu alana yönelmeye başladı.

Biz de Van şehri olarak bundan geri kalmamak adına ilk Gurme Fuarımızı bu yıl gerçekleştirdik. Van TSO olarak şehrimizin gastronomisini, tarihini ve kültürünü tanıtmak, ileriye taşımak ve bu pazardan hak ettiği değeri alması adına bu çalışmayı yaptık ve başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz” dedi.

“ORTAK FUARLAR DÜZENLENMESİ KARARI ALINDI”

Van’daki fuara çevre illerden de katılımın olduğunu hatırlatan Çeliktaş; “Erzurum Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası fuarımıza katılım sağladı ve yoğun bir ilgi gösterdi. Bildiğiniz üzere fuarımıza katılım sağlayan Oda/Borsalar ile müşterek bir toplantı düzenledik ve o toplantıda; Bölge Oda/Borsaların ortak fuarlar düzenlemesi konusunda bir karar alındı. Önceki Mezopotamya (Diyarbakır) Fuar’ına katılım sağladık.

Bu sene Kasım ayında yapılacak Mezopotamya Fuarı’na yine katılacak ve yönetim olarak orada olacağız. Mezopotamya Fuarı, Gurme Fuarları arasında önemli bir yere sahip ve tanıtım anlamında da özel bir fuar. Van TSO olarak Mezopotamya Fuarı’nda Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz başta olmak üzere, yöresel yemeklerimiz ve kültürel değerlerimizle yer alacağız. Tanıtımını yapacağımız değerlerimizin Van’da deneyimlenmesi adına da elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Ramazan Çetin