WanHaber-ÖZEL

Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, eris varyantı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Covid-19 vakalarında ciddi bir artışın olmadığını belirten Bostancı, Van’da şuana kadar eris varyantı vakasına rastlanmadığını söyledi.

Okullarda ek tedbirlere ihtiyaç duyulacak bir durumun olmadığını aktaran Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, “Okullarımızla da iletişim halindeyiz, Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle de. Okullarda şu an herhangi bir covid vakasına rastlanmadı, ilerleyen süreçte toplumda artarsa okullarda da muhakkak görülecektir ama şu an hem toplumda hem okullarda bir sıkıntı yok” dedi.

“ACİL DURUM HARİTAMIZ VAR”

Eris varyantı konusunda endişe duyulacak bir durumun olmadığının altını çizen Dr. Muhammed Taha Bostancı, acil bir durumda yol haritası belirlediklerini de söyledi.

Bulaş hastalıklardan korunmak için vatandaşlara grip aşısını öneren Van Halk Sağlığı Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, “Pandemiye karşı alışkınız, yayılma durumuna karşı elbette önlemlerimiz var. Ani bir patlama olursa diye bir acil durum haritamız var.

Şu aşamada corona virüs için aşılamaya gerek yok, daha önce aşı olanlar istedikleri takdirde aşı devam dozlarını alabilirler ama bunun haricinde bizler vatandaşın kişisel hijyene dikkat etmesini öneriyoruz. Yine toplu alanlarda sosyal mesafeye dikkat edilmesi özellikle de kronik hastalıkları olan vatandaşlarımız, bebeklerimiz ve gebelerimiz için bunu daha çok tavsiye ediyoruz. Bizler bu süreçte grip aşısını öneriyoruz. Bu sayede influenzaya karşı koruma sağlamış olurlar” ifadelerini kullandı.

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Arif Karakaş