Wanhaber / Haber Merkezi

Van İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından trafik denetimleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 6-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulamalarda bin 147 yol kullanıcısına, 273 okul servis aracı şoförüne ve 513 öğrenciye Trafik Güvenliği Eğitimi verildi.

13 bin 907 araç kontrol edilirken, 297 sürücü ve araca 540 bin 243 TL idari para cezası uygulandığı ve 63 aracın trafikten men edildiği açıklandı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Bu arada uyuşturucu ile mücadele kapsamında da trafik jandarmaları gerekli kontrolleri gerçekleştiriyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Toplumsal bir sorun olan uyuşturucu kullanımı ile mücadele edilmesi noktasında, 7/24 esasına göre sürekli sahada olan Trafik Jandarmalarımızın bu sorunla mücadelede yer alması ve uyuşturucu/uyarıcı madde etkisinde araç kullanımının önlenmesi için Uyuşturucu Tespit Cihazı ile (Amfetamin, Morfin, Eroin, Esrar, Psikiyatrik İlaçlar, Metanfetamin, Kokain vb.) denetimlerde etkin olarak kullanılmaktadır; sürekli, etkin ve yoğun trafik denetim faaliyetlerine devam edilmektedir” denilirken; “Van İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için “Huzurunuz, Mutluluğumuzdur” parolası ile çalışmalarımız artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir” vurgusu yapıldı.

Editör: Ramazan Çetin