Wanhaber / Oktay Dincer           

Hüda Par Van İl Başkanlığı tarafından, Filistin'e destek amacıyla Hz. Ömer Camisi önünde, Cuma namazı çıkışı basın açıklaması gerçekleştirildi. Alanda toplanan vatandaşlar, "Kudüs Vahdet ve Zaferin Kapısıdır" sloganıyla Filistin'e desteklerini dile getirdi.

Van Hüda Par, Cuma çıkışı düzenlediği basın açıklamasıyla Filistin'e destek verdi.

Hüda Par İpekyolu İlçe Başkanı Bedri Bor, İsrail’e tepki gösterdiği açıklamasında; “İslam coğrafyasının bağrına paslı bir hançer gibi saplanan bu rejim, sadece mazlum Filistin halkına değil başta İslam Ümmeti olmak üzere tüm insanlığa savaş açmıştır. On yıllardan bu yana süregelen bu zulüm ve işgal furyası neticesinde sayısı yüzbinleri aşan kardeşimiz şehit edilmiş, toprakları gasp edilmiş ve milyonlarca Filistinli vatanlarından tehcir edilmiştir” dedi.

Bor, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “İşgal çeteleri Gazze’de camileri, okulları, hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamış, hiçbir ölçü, kural ve kaide tanımamıştır. Yapılan bu saldırılar neticesinde 24 Kasım tarihi itibarıyla Gazze’de 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532’sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan gönüllü sağlık çalışanı ve gönüllü yardım görevlisi olmak üzere savunmasız 14 bin 532 masum insan şehid edilmiştir. Yine Siyonistlerin saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk 7 bin insan kayıp durumdadır.

Siyonistler Gazze’de 47 günde 205 sağlık çalışanı, 25 sivil savunma görevlisini ve 64 gazeteciyi katlederken, 35 binden fazla savunmasız insanı yaralamıştır.

Yaralı insanların yüzde 75’inden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturmuştur. Siyonistlerin Gazze'ye saldırılarında 35 hastaneden 25'i hizmet dışı kalmış, bunun neticesinde hastanelerde tedavi göremeyen binlerce Filistinli mazlum şehadete erişmiştir. On binlerce hasta ise ilaçsız ve doktorsuz bırakılarak ölüme terkedilmiştir…”

Rehine takası konuşana da değinen Hüda Par İpekyolu İlçe Başkanı Bedri Bor; “Öyle ki bırakılan Siyonist esirler Hamas üyelerine teşekkür ederek ve el sallayarak ayrılmışlardır. Siyonist esirlerin yüzlerindeki minnet ifadesi tüm dünyaya yansımıştır” dedi.

Bor, basın açıklamasını şu ifadelerle noktaladı; “Gazze’deki çocukların, kadınların, yaşlıların ve savunmasız insanların feryatları duyulmalı, bu konuda çözüm odaklı çalışmalar derhal başlatılmalıdır. Siyonistlerin işgal ettiği hastanelerden ivedilikle geri çekilmesi sağlanmalıdır.”

Editör: Ramazan Çetin