WanHaber-ÖZEL

Van İpekyolu İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan bağış standıyla SMA TİP 1 hastası Sena bebek için yardım toplanıyor. Valilik onaylı standın önünde konuşan SMA TİP 1 hastası Sena bebeğin amcası Mehmet Bilir, kampanyada tedavi ücretinin yüzde 7’sinin tamamlandığını söyleyerek destek istedi.

SMA hastası Sena bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için ailesinin başlattığı kampanyada, tedavi ücretinin yüzde 7’sinin toplandığını belirten amcası Mehmet Bilir, “Sena 8 aylık bir bebek, SMA Tip 1 hastalığına yakalandı. Bu teşhis Sena doğduktan 9 gün sonra kondu, biz de ailesi olarak valilik onaylı bir kampanya başlattık, tedavi masrafının yüzde 7’sini topladık.

Sena için 2 yaşına kadar bu ilaç temin edilmezse kas kaybı yaşayarak zamanla ölümcül bir duruma dönüşüyor. Sesimizi Van’a duyurabilirsek ve Van halkı bu konuda bize güvenirse Sena bebeğimizi kurtarabiliriz. Maalesef toplum bu konuda fazlasıyla suiistimal edildiği için pek güvenemiyorlar ama valilik onaylı bir kampanya bizim ki ve Sena bebeğin sesini duyurmak için zamanımız da çok kalmadı” diyerek Vanlılardan destek beklediklerini söyledi. 

VANSPOR YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz haftalarda oynanan Vanspor FK ile Nazilli Belediyespor maçı öncesinde de Sena için kampanyaya destek verildiğini belirten Mehmet Bilir, Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak ve yöneticilerine de teşekkür etti.

Haber: Fatma Öztürk – Zehra Boğatekin Akman

Editör: Ramazan Çetin