Sağlık Bakanlığı özellikle çocuklarda burun tıkanıklığını gidermek için sık sık kullanılan ürünlerle ilgili inceleme başlattı. Bakanlık 66 ürünü risk taşıdığı gerekçesiyle satışını durdurdu. Bu ürünlerin yasaklanması ise ailelerde korku uyandırdı.

Bakanlığın yasakladığını ilan ettiği ürünlerin eczanede olmaması fajat hala internette satışlarına devam edilmesi dikkat çekti.

"ÜRÜNÜN İÇİNDE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR MADDE VAR"

Bir eczacı "Hatta bakın bir markanın ürünün içinde 'ürünün içinde ne olduğu belli olmayan bir madde var' diye tuhaf bir yorumda bulunulmuş" dedi. Bir başka eczacı, "Çok çeşitli firmalar tarafından üretilmeye başlandı. Bakanlık kontrol etme gereksinimi duydu. İlacın internetten değil, eczaneden alınmasını öneriyoruz" dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ise "Yasaklanması tabi apayrı bir olay. Uygunsuz içerikler olabilir, istenen oranda yoğunluk sağlanmamış olabilir. Aslında burun mukozası için serum fizyolojiye de gerek yoktur. Normal suyu direk kullanabilirler." dedi.

AİLELER KORKUYA KAPILDI

Kanal D Haber'in haberine göre Bakanlığın kararı bu ürünleri kullanan ailelerde korkuya neden oldu. Uzmanların tavsiyesi ise kaynatılmış ve soğutulmuş suyla bebeklerin çocukların burunlarının temizlenmesi.

Superhaber

Editör: Arif Karakaş