Wanhaber / Oktay Dincer

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ile Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, ortak bir açıklama yaparak, yerel seçimler için Van’da “şehir ittifakı” yapma kararını duyurdu.

Konu ile ilgili ortak açıklama Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığında yapıldı.

Ortak açıklamayı yapan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, “Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde uzun yıllardır belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri yok” diyerek, şeffaf bir belediyecilik anlayışı olmadığını savundu.

Van’daki belediye hizmetlerinin eleştirildiği ortak açıklamayı yapan SP Van İl Başkanı İlhan; “Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, bu şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

“ULAŞILABİLİR BELEDİYE İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerini yönetmek için yola çıktıklarını kaydeden SP Van İl Başkanı İlhan; “Van Büyükşehir başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıkıyoruz.

Van için kuracağımız bu şehir ittifakında Van’ı dert edinen herkese yer vardır. Gün elini taşın altına koyma vaktidir bu şehri birlikte yöneteceğiz. Yeni bir yol açacağız. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Van kabuğunu kıracak” dedi.

“MÜRACAATLARI BAŞLATTIK”

Yerel seçimler için müracaatları başlattıklarını belirten İlhan; “Yeni yollar, yeni yaşam alanlarıyla, yeni şehirleriyle, yeni bir anlayışla yaşanabilir bir Van için Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için müracaatları başlatmış bulunmaktayız. Van’a dair fikri olan herkese çağrımızdır. Gelin Van ve ilçe belediyelerini birlikte yönetelim” diye kaydetti.

ŞEHİR İTTİFAKI İÇİN PARTİLER ZİYARET EDİLECEK

SP Van İl Başkanı Özay İlhan, Gelecek Partisi ile yapacakları şehir ittifakı için DEVA, CHP ve HÜDA PAR’ı da ziyaret edeceklerini ifade etti.

Editör: Ramazan Çetin