Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in günlerdir katliam gerçekleştirdiği Gazze hakkında yoğun diplomasi yürütüyor. 

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ ÇABAYI SARF ETMEYE DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı ile İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliam ele alındı. 

Erdoğan, bölgede çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye'nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini ifade etti. 

"TELAFİSİ İMKANSIZ SONUÇLAR DOĞURABİLİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Gazze’deki son durum, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yapılması gerekenler ve masum sivillere kesintisiz insani yardımların ulaştırılması konuları ele alındığı belirtildi.

Erdoğan görüşmede, İsrail'i durdurmak için ülkelerin çaba sarf etmemesinin telafisi imkansız sonuçlar doğuracağını ifade etti.

UGANDA CUMHURBAŞKANI MUESEVENİ İLE DE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Museveni ile yapılan görüşmede Filistin'deki son durum ele alındı; barış için atılması gereken adımlar istişare edildi.

kaynak:haber7

Editör: Arif Karakaş