Kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, belgede sahtecilik ve vergi kanununa muhalefet suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat, eşi Engin Polat ve birinci derece yakınlarının da aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 18’i emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. 

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Gelen son dakika bilgidine göre Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

DİLAN POLAT: AYLIK GELİRİMİZ 150-200 BİN LİRA

Dilan Polat ifadesinde, şirketlerin işleyişiyle eşi ve muhasebecinin ilgilendiğini, aylık gelirinin 150-200 bin lira olduğunu, çocukların okulu için adres değişikliği yaptıklarını söylediği ancak başka bir okula nakil yapılmadığının sorulması üzerine sessiz kaldığı öğrenildi.

Ağlayarak ifade veren Dilan Polat'ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı.

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, PARA AKLAMADIK

Engin Polat ise ifadesinde, para aklamadıklarını, yolsuzluk yapmadıklarını iddia ederek, elde edilen tüm gelirlerin ticari ilişkiler sayesinde olduğunu, daha önce şirket açtığını, iflas ettiğini ancak tekrar başladığı işlerde başarılı olduğunu söylediği belirtildi. Polat'ın da beyan ettiği 150-200 bin liralık aylık kazançla mal varlığını nasıl elde ettiği sorusuna cevap vermediği öğrenildi.

Kaynak:süperhaber

Editör: Öner Değer