Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 21 ili etkileyen depremlerin üzerinden 3 ay geçti.

Depremlerden etkilenen birçok vatandaş ise yaşadıkları bölgelerden ayrılmak zorunda kaldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet bölgesine dönmek isteyen depremzedeler için önemli bir duyuru yayınladı.

Kendi araçları ile dönmek isteyen depremzedeler
AFAD’ın duyurusuna göre, 6 Şubat tarihli depremler sonrasında afet bölgesine dönmek isteyen depremzede vatandaşlar kendi aracı ile gitmeleri halinde, Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulacak ve ilan edilecek müracaat noktalarında yol masraf belgesi için başvurabilecekler.

Gittikleri ildeki müracaat noktalarına ise geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler. Yol masrafı ödemeleri ise Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yapılacak.

Toplu taşıma araçları ile dönüş yapmak isteyenler
Toplu taşıma araçları ile gitmek isteyen vatandaşlar ise, Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulacak ve ilan edilecek müracaat noktalarına başvurabilecekler. Valilik veya Kaymakamlık tarafından temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgelerine ulaşımları sağlanacak. Kendisi bilet alan depremzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacak. İHA

Editör: Wan Haber