Van'da Vatan Partisi'ne katılan yeni üyeler için üye katılım töreni düzenlendi. Yeni üyelerin rozetlerini Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik ve Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Emin Arı tarafından takıldı.

Parti binasında yeni üyeler için düzenlenen törende konuşan Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik, ülkede hayvancılığın merkezi olarak bilinen Van'da, ithalatın hayvancılığı bitirdiğini, girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ve üreticinin bu işin altından kalkamadığını ifade etti.

İran pazarının Van için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çevik, Van- İran arasında 24 saat çalışacak iki sınır kapısına daha ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ÇEVİK: "VAN'DA ESECEK BİR RÜZGÂR, TÜM DOĞU ANADOLU'YU, TÜRKİYE'Yİ ETKİLEYECEKTİR"

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Van İl Başkanı Akile Çevik, kentte yaşanan sorunlara değinerek, "Sevgili kardeşlerim hoş geldiniz. Doğru yere geldiniz, Van'ın ve Türkiye'nin sorunlarını çözecek tek adrese geldiniz. Vatan Partisiyle kol kola, omuz omuza, yan yana beraberce yürümek için geldiniz.

Van'da olabilecek bir olay tüm doğunun kaderini ve Türkiye'nin kaderini değiştirebilecek ve bunun da bilincinde olan sizler öncü gençler olarak geldiniz buraya… Ve bilin ki Van'da esecek bir rüzgâr, tüm Doğu Anadolu'yu, Türkiye'yi etkileyecektir. Sizler bu değişimin öncülerisiniz. Van'ın birçok sorunu var, en büyük sorun işsizlik. İstihdam yaratacak hiç bir şey yok. Şu an çalışanların büyük kısmının da asgari ücretin altında maaş aldıklarını biliyoruz.

İşe alımlarda en büyük sorun torpil maalesef. Torpiliniz yoksa işe girme şansınız yok. Burada aldığım en çok şikâyet budur. Diğer bir konu tarım, hayvancılık ve sanayi; Van ülkemizde hayvancılığın merkezi olarak bilinir, ithalat hayvancılığı adeta bitirdi, girdi maliyetleri çok yüksek, üretici bu işin altından kalkamıyor, bazı meralar kamulaştırılıyor, çok yanlış bir iş yapılıyor.

Tarımda da aynı durum, insanlar girdi maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle tarımdan uzaklaşıyor. Mazot, gübre, tohum, ilaç fiyatları katlamış ama ürün fiyatı yerinde sayıyor. Şimdi şeker pancarı söküm dönemi, umarım hükümet pancar fiyatlarında çiftçiyi koruyacak bir fiyat açıklar" dedi.

ÇEVİK: "VAN KİRA ARTIŞLARINDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ"

Kentte yaşanan sorunlarından üstesinden üreterek gelebileceklerini söyleyen Çevik, "Tüm bu sorunların üstesinden üreterek çıkabiliriz. Üretimin en önemli ihtiyacı enerji, o da Van'ımızın yanı başında İran'da var. Orada mazot bir buçuk lira, bizde kırk üç lira, mazot fiyatını İran'dan alarak düşürebiliriz, bunu Amerika'dan korkan hükümetler yapamaz, biz yapabiliriz. Van'dan İran'ın bazı şehirlerine uçak seferi talepleri var, potansiyel var.

300 kilometrelik İran sınırımıza 24 saat çalışacak iki sınır kapısına daha ihtiyaç var. Van için büyük bir gelir kapısı ve istihdam alanı bu, sadece biz yapabiliriz. Kira sorunu büyüyor, yayılıyor. Van kira artışlarında Türkiye üçüncüsü, davalar arttı, ev sahibi kiracı arasındaki sorunlar arttı, bunların önüne 3 yıl kiraları dondurarak geçebiliriz, programımız hazır, ben de aynı zamanda bir ev sahibi mağduru olarak bunları söylüyorum.

Ekonominin en önemli sorunu faizlerin artırılması 32 günlük raporların yüzde 38-42'lere çıktığı bir ortamda yatırımcı kredi almaz. Bu faizlerle yatırım olmaz fabrika sahibi fabrikayı satıp faize koyar. Üretmekle, işçiyle niye uğraşsın. Bu sorunların çözümünde geleceklerine umutla bakmak isteyen Vanlı gençler bizlerle, hep birlikte sorunları çözmek için omuz omuza mücadele edeceğiz" diye konuştu.

ARI: "VAN'DA GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEĞİZ"

Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Emin Arı ise, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin ilk hedefleri olduğunu belirterek, "Buraya gelen bütün kardeşlerime, yeğenlerime akrabalarıma, arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Bu gençlerimiz hepsi istihdam istiyor, hepsi mağdur. Torpil olmazsa maalesef işe giremiyorsun.

Hak, hukuk, adalet yok. Biz bu sorunlara dur demek için buradayız. Açıkçası bu insanlarla Van'da gümbür gümbür geleceğiz. İddialıyız, burada yerel seçimlerde birinci parti olacağız. Ya bendensin ya hiçsin politikasını yok edeceğiz. Semt pazarları esnafları alanında Genel Başkan Danışmanı olarak Türkiye'nin 81 il ve ilçelerine sesleniyorum.

Ne kadar dostumuz, arkadaşımız, çevremiz varsa Vatan Partisine üye olmaya çağırıyorum. Bu birlikteliği sağlarsak iktidar oluruz. Vatan Partisi ailesinde olmaktan onur duyuyorum. İlk görevimiz de yerel seçimler olacak, gümbür gümbür yürüyoruz, belediyeleri halkın belediyesi yapmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı. Daha sonra yeni üyelere rozetlerinin takılmasıyla tören son buldu.

van bölge gazetesi

Editör: Öner Değer