Türkiye, şehir hastaneleriyle sağlık alanında çığır açmaya devam ediyor.

Geçmiş dönemlerde sağlık alanında yeteri kadar hizmet alamayan vatandaşlar, yeni yapılan hastanelerle dertlerine kolayca çare buluyor.

En iyi ve en yeni sistemlerle donanan hastaneler, kalite bakımından da dünyadaki birçok hastaneyi geride bırakıyor.

Bu şehir hastanelerine ise bir yenisi daha eklenecek. Batman'da inşa süreci devam eden şehir hastanesi, 500 yataklı olmasıyla herkese kolayca hizmet verecek.

1 milyar 185 milyonluk yatırım

Batman'da 1 milyar 185 milyon TL'lik yatırımla yapımı süren 500 yataklı devlet hastanesi, tamamlandığında şehriı sağlık alanında ilk 10 şehir arasına koyacak.

99 dönümü kapalı alan olmak üzere toplam 112 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni hastane; 182 poliklinik, 124 yoğun bakım yatağı ve 19 ameliyathaneyle yatay mimariye uygun olarak inşa edilecek, ihtiyaç duyulması halinde kapasiteside artırılacak.

Hastaneye dair detaylar paylaşıldı

500 yataklı devlet hastanesinin inşa edilmeye devam ettiğini belirten Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Semih Canpolat, “500 yataklı devlet hastanemizin 24 Şubat 2023 tarihinde bakanlığımız tarafından ihalesi yapıldı. Nisan ayı itibari ile alanımızda teknik servisle ilgili çalışmalar başlamış bulunmakta, inşaat devam ediyor.

500 yataklı devlet hastanemiz yaklaşık 112 dönüm üzerine kurulu 20 dönümlük alan üzerine inşa edilen, 100 dönüm kapalı alana sahip olabilecek şekilde 315’i genel servis olmak üzere 522 yatak şeklinde planlandı. Hastanemizde 112 yoğun bakım yatağı ve 19 adet ameliyat salonumuz bulunmaktadır.” dedi.

Batman Şehir Hastanesi'nin inşaatı

Hastanede depreme karşı sismik izolatör bulunacak

Yeni yapılan hastaneye 6 Şubat depremlerinden sonra sismik izolatör eklendiğini belirten İl Sağlık Müdürü Canpolat, “Hastanemize 6 Şubatta meydana gelen büyük depremden kaynaklı olarak daha sonrasından sismik izolatör için bakanlığımıza bir başvurumuz vardı ve ön onay alındı. Bundan dolayı 2 ay kadar bir tehir göz önünde bulunduruluyor. 2025’in sonu veya 2026’nın başı gibi bitirilmesi planlanıyor” diye konuştu.

Batman Şehir Hastanesi'nin görseli

"Üst sıralarda bir kamu hzimeti vereceğiz"

500 yataklı hastanenin sağlık alanında Batman’ı şehirlerarasında ilk 10 sıraya koyacağını belirten Canpolat, “Biz Batman’da özel ve kamu olarak düşündüğümüzde Türkiye’de ortalamanın üstünde bir yerdeyiz. Fakat kamu olarak 522 yatağı dahil ettiğimiz zaman sıralama olarak inşallah üst sıralarda bir kamu hizmeti vermeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Ensonhaber

Editör: Mehmet Salih Giyci