Wanhaber / Haber Merkezi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Ertuğrul Balibay ve yönetimi, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Balibay, ziyaretinde mahalli idareler seçimleri, kentteki yerel siyaseti ve iş dünyasıyla ilgili önerilerini dile getirdi.

“HERKES KENDİ PENCERESİNDEN SIKINTILARA ÇÖZÜM ARAMA YOLUNA GİTMELİDİR”

Başkan Balibay, MÜSİAD’ın büyük bir STK olduğunu belirterek, “MÜSİAD olarak, bulunduğumuz ilin ticari hayatına yön verme, katkı sunma, esnafı bilgilendirme, eğitme, organize etme ve kentin ekonomisine fayda sağlama gibi konuları amaçlayan iş adamları derneğiyiz. Genel Merkezimiz İstanbul’da, 12 bini aşan üyemiz, 30 bini aşan şirketimiz, yurtiçi ve yurtdışında 170 irtibat noktası ve temsilciğimiz var. Van’da da 2009 yılından bu yana faaliyetteyiz.

Dünya’nın içinden geçtiği sıkıntılı süreçte, ticaretin bu kadar önem kazandığı, krizlerin derinleştiği bu süreçte kentin ekonomisine dokunma anlamında siyaseti teğet ya da pas geçemezdik. Dolayısıyla siyasetçisiyle, tüccarıyla, eğitimcisiyle, turizmcisiyle bu şehirde aynı havayı teneffüs ediyorsak ve sıkıntılarımız ortaksa o zaman herkes kendi penceresinden sıkıntılara çözüm arama yoluna gitmelidir” dedi.

“YEREL SEÇİMLERİ GENEL SEÇİMLERDEN DAHA FAZLA ÖNEMSEYEN BİR DERNEĞİZ”

Balibay, yerel seçimlerin genel seçimlerden daha önemli olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizde şu sıralar gündem olan yerel seçimleri, genel seçimlerden daha fazla önemseyen bir derneğiz. Çünkü, biz şehirlerin yerelden yönetilebileceğine ya da daha hızlı yönetilebileceğine inanıyoruz.

Bu yüzden siyasi partilerle, bu kentin yönetimine aday olan, aday adayı olan insanlarla da görüşmemizin faydalı olacağına inandık. Bu minvalde önümüzdeki süreçte aday olacak üyelerimize katkı sunma, düşüncelerini, projelerini gerekli kurumlarla paylaşma noktasında arkadaşlarımızla görüşmenin doğru olacağını düşündük” diye konuştu.

“AMACIMIZ ORTAK DİL VE ÇÖZÜM NASIL OLUŞTURULABİLİR DÜŞÜNCESİNİ TABANA YAYMAKTIR”

İleriki zamanda farklı kurum ve kuruluşlara bu tür ziyaretlerde bulunacaklarını da ifade eden Başkan Balibay, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Önümüzdeki günlerde zamanımız oldukça bu ziyaretleri genişletip, görüş alış-verişinde bulunacağız. Amacımız Van’daki tüm sektörlerle görüşmek, dokunmak, el sıkmak, ortak dil ve çözüm nasıl oluşturulabilir düşüncesini tabana yaymaktır. Olabildiği kadarıyla elimizi bu memleket için taşın altına koyacağız. Başkanımız Yavuz Kuşan’a ev sahipliği ve misafirperverliği için teşekkür ederiz”

“KAZANAN İPEKYOLU, KAZANAN VAN OLACAK”

İpekyolu AK Parti İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ise, kentteki sivil toplum kuruluşlarının varlığını ve faaliyetlerini önemsediklerini söyledi. Kuşan, “MÜSİAD hem ülkemizde hem de şehrimizde önemli iş insanlarının bir araya geldiği bir STK’dır. Kendileri bizleri ziyaret ederek, şehrin geleceği, kalkınması ve daha iyi bir yere gelmesi için yanımızda olduklarını ifade ettiler. Gerçekten başkanımız ve heyeti bizlere ziyaretleriyle moral verdi.

Hem İpekyolu’muzun hem Van’ımızın her anlamda daha huzurlu, daha yaşanılabilir bir şehir olması için biz de gece-gündüz sahadayız. 2024 yerel seçimlerine çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Gençliğimizle, kadın kollarımızla, ana kademeyle her gün bir sokakta, mahallede, caddedeyiz. Kazanan İpekyolu, kazanan Van olacak. Başkanımız Balibay’a ve heyetine nazik ziyaretleri için müteşekkirim” dedi.

Kaynak: Wanhaber / Haber Merkezi