WanHaber - ÖZEL

Vanspor'da yapılacak genel kurul öncesi ortaya atılan iddialar spor kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Mevcut yönetimde yer alan İş Adamı Murat Çevik ile şu an görevde bulunan Başkan Servet Yenitürk karşı karşıya geldi. 

Genel Kurul'da başkan adayı olacağını açıklayan Çevik, önceki gün Başkan Servet Yenitürk'le bir araya geldi. Toplantıda Vanspor'un içinde bulunduğu mali kriz konuşulurken, Murat Çevik, ekononomik sorunu çözeceğni iddia etti. 

"ALACAKLARINIZDAN FERAGAT EDİN DEDİK"

Başkan adayı Murat Çevik, bir sosyal medya sayfasının canlı yayınında adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevik; ''Servet Yenitürk ile 4 saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. Servet bey kulüpten 5 milyon alacaklı olduğunu, SSK'ya kulubün 2.5 milyon, futbolculara ise 2 milyon borcunun olduğunu söyledi. Biz de kendisine SSK'ya olan borcu Salı günü hemen yatırırız, futbolcu alacaklarını da üstleniyoruz. Sizin de 2. 5 milyon borcunuzu ödeyelim geri kalan alacağınızdan feragat edin dedik. Ancak Yenitürk bu teklife sıcak bakmadı." dedi.

"ADAY OLMAYACAKLARSA ENGEL ÇIKARMASINLAR"

Çevik, Başkan Yenitürk'ün daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Kulübe aday çıkarsa ben de üstüme düşen görevi yerine getireceği alacaklarımın bir kısmından vazgeçeceğim ifadelerini kullanmıştı. Ancak başkan bügün gördük kİ alacaklarının tamamını istiyor. Önce söyledikleri ile bugün söyledikleri birbirini tutmuyor.Biz herkesimi kapsayan güçlü bir yönetimle geliyoruz samimi iseler önümüzü açarlar.Biz memleket sevdalısıyız.Ben buradan taahhüt ediyorum 5 ile 7 milyon koymaya hazırım. Aday olmayacaklarsa olana da engel çıkarmasınlar'' şeklinde konuştu.

SERVET YENİTÜRK İDDİALARI YALANLADI

Bu iddialar karşısında Vanspor Kulüp başkanı Servet Yenitürk ise yine bir facebook sayfası üzerinden açıklamalarda bulundu. 

Yenitürk yaptığı açıklamada, kendi yönetiminde de bulunan Murat Çevik ile 4 saat bir telefon görüşmesi yapmadığını yaklaşık olarak 45 dakika görüştüğünü belirtirken, "Vanspor buraya kolay gelmedi. Çok zorlu süreçlerden sonra ikinci lige takımı çıkardık. Takımı kesinlikle emin olmadığımız ileriye dönük proje ve planları olmayan taraftarlarımızın hayalleriyle oynayacak kişi veya kurumlara teslim etmeyeceğiz. Vanspor üzerinden kimsenin reklam ve prim yapmalarına müsade etmeyeğiz." şeklinde konuştu.

AS BAŞKAN OLURSA 1 MİLYON TL VERECEKTİ

Başkan Yenitürk, Murat Çevik hakkındaki iddialarını sıralarken, "Yönetime girmeden önce As başkan olursa 1 Milyon TL, yönetici olursa 100 bin TL taahhüt etti. Fakat yönetime girdikten sonra taahhüt ettiği parayı vermedi. 30 bin TL ye yakın destekte bulunarak samimi davranmadı: Daha sonra şahsımın ve yöneticilerimin defalarca aramasına rağmen cevap vermedi. Murat Çevik'in önümüzdeki sezon transfer planlaması olmayıp sözleşmesi devam eden ve alt yapıdan birkaç futbolcuyu A takıma alarak sezonun ilk yarısını bu şekilde oynayacak." şeklinde konuştu.

"2 BUÇUK MİLYON EKSTRA HARCAMA YAPTIM"

Daha önce alacaklarının 5.5 milyon TL olduğunu belirten Servet Yenitürk, "Bunun dışında 2.5 milyon TL extra harcama yaptım ve bunu hiç hesaba katmadım. Alacaklarıma karşılık Murat Bey'in Eskişehir yolu üzerinde bulunan 5 sene önce 300 bin TL' ye aldığı tarlayı 3 milyon TL sayarak şimdiden Vanspor üzerinden ticaret hesapları var. Yeni gelecek yönetimin SGK prim borçlarının yatırılması ve 2.3 milyon TL futbolculara ödenecek borçlar konusunda futbolcular ile görüşülerek kendilerinden indirim talep etmelerine yardımcı olacağız. Amacımızın kimseye engel olmak değil sadece ve sadece Vanspor'un menfaatleri doğrultusunda Vanspor'u daha üst liglere taşıyacak yönetim ve yöneticiler konusunda emin olduktan sonra alacaklarımız çokta önemli değil. Bir kısmını yine hibe ederiz." dedi.

Editör: Wan Haber