WanHaber - ÖZEL / Fatma Öztürk

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Genel Sekreteri, Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, WanHaber’e yaptığı açıklamada; “Deprem net şekilde öngörülemez ama şu an için Van’ı bekleyen bir tehlike söz konusu değil” dedi.

DEPREM ÖNGÖRÜLEMEZ”

Yakın tarihte Van’ı bekleyen bir tehlikenin olmadığını aktaran Deprem Mühendisi Yoshinori Moriwaki, “Van Doğu Anadolu Bölgesi’nin batısında yer alan bir kent ve şu an aktif görünen bir fay hattı yok, deprem net şekilde öngörülemez ama şu an için Van’ı bekleyen bir tehlike söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

Van’da doğu kesimde aktif fay hatlarının deprem döneminde kırıldığını belirten Yoshinori Moriwaki, “2011 yılında Van’da meydana gelen deprem, Van Gölü’nün doğusunda yer alan fay hatlarını kırdı, batı tarafında yani Bitlis, Muş ve hatta Bingöl’e kadar uzanan diri fay hatları hala var maalesef” diye konuştu.

“DEPREM BİLİNCİNİN KAZANDIRILMASI GEREKİYOR”

Deprem ve afet eğitimlerinin yetersiz olduğuna değinen Deprem Uzmanı Moriwaki, eğitimlerin daha aktif şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de depremin sadece gerçekleştiği zamanlarda gündemde kaldığına değinen Moriwaki, vatandaşların deprem bilinci kazanması gerektiğini de aktardı.

Kaynak: WanHaber - ÖZEL / Fatma Öztürk