Van'ın İpekyolu İlçesi'nde, okul çıkışı evine giden bir kız öğrenciye otomobil çarptı. Ayağında ciddi derecede yara alan kız öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Van'da okul önlerinde sıkça yaşanan kazalara bir yenisi daha eklendi. İpekyolu'nda Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu önünde yaşanan kazada bir kız öğrenci yaralandı. Okul sokağından ara caddeye geçen öğrenciye çarpan araç kaza yerinden kaçarken, yaralı öğrenci dakikalar sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Özellikle okul çıkışı yaşanan trafik keşmekeşliği beraberinde kazaları kaçınılmaz kılıyor. Okul yollarında kurallara uymayan, kuralları hiçe sayan araç sürücülerinin sebep olduğu kazalar, gün geçtikçe artıyor. Van'ın hemen hemen birçok okul önünde alınmayan önlemlerden dolayı kazalar meydana geliyor.

ÖĞRENCİLER KORKU İÇERİSİNDE

Öğrencilerin okula başlama ve dağılma süreçlerinde meydana gelen kazalardan dolayı öğrenciler sürekli korku içerisinde olurken, veliler de bir o kadar temkinli. Okul önlerinde yoğun araç trafiğinin bir an önce çözüme kavuşturulmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren öğrenci velileri, bu durumlardan dolayı öğrencilerini okula göndermekte büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

BU KAÇINCI KAZA?

Kentteki okul önlerinde yaşanan kazaların ardı arkası kesilmiyor. Birçok okulun önündeki ana yollar ve ara yollarda alınmayan önlemlerden dolayı sürekli trafik kazaları veya veliler ile sürücüler arasında tartışmalar yaşanıyor. Dün İpekyolu İlçesi Fatih Sultan Mehmet İlkokulu önünde yaşanan kaza sonrası duruma tepki gösteren veliler, "Aynı yerde yaşanan bu kaçıncı kaza. Bu kadar kaza olmasına rağmen hiçbir tedbir alınmıyor.

Yine bir öğrenci ayağından ciddi şekilde yara aldı. Kazalar özellikle de öğrencilerin dağılma sürecinde yaşanıyor. Maalesef dikkatsiz sürücülerden dolayı artık öğrencilerimizi okula göndermekte büyük sıkıntı yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kötü durumlardan haberi hiç olmuyor mu? Niçin hiçbir tedbir almıyorlar. Okulları dolaşıp sıkıntıları yerinde görmüyorlar mı? Bu çocuğun hesabını kim verecek. Bu gün bu öğrenci, yarın başka bir öğrenci kazaya maruz kalacak. Bu ne duyarsızlıktır" ifadelerini kullandılar.

HER ÖĞRENCİYE BİR VELİ…

Özellikle kaza olaylarından dolayı öğrencilerine mecburi refakatçilik yapan veliler, gelinen süreçte her öğrenciye bir velinin öncülük yapmak zorunda kaldığını belirttiler. Öğrencilerin artık tek başına okula gidip gelmede sıkıntı yaşadıklarını belirten öğrenci velileri, "İşimizi gücümüzü bırakıp öğrencilerimize refakatçilik yapmak zorunda kalıyoruz.

Okul önlerine yönelik ciddi anlamda tedbirler alınması lazım. Özellikle bu okulun önü araç trafiğinden dolayı tam bir rezalet. Biz veliler olarak bu durumdan büyük sıkıntı yaşarken, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıyı siz düşünün. Eğitim artık çekilmez bir hal aldı. Eğitim camiasının yetkilileri durumları bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Daha kötü sonuçlar ortaya çıkmadan yetkilileri göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştular.

van bölge gazetesi

Editör: Öner Değer