WanHaber / Oktay Dincer 

Van'da Gazze’ye destek amacıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi. İpekyolu Kent Park önünde başlayan "Gazze'ye Işık Ol Yürüyüşü" Beşyol meydanına kadar devam etti. 

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları protesto etmek için bir araya gelen binlerce kişi, yürüyüşte sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. 

Kent park önünde toplanan çok sayıda kadın, erkek ve çocuk, "Gazze'ye Işık Ol" etkinliği kapsamında yürüyüşe katıldı. 

Yürüyüş beşyol meydanında sona ererken, burada Kuran tilaveti ve dualar okundu. 

VAN İL MÜFTÜSÜ MEHMET SIRRI ŞIK KONUŞMA YAPTI

Etkinlikte konuşan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık: "Kardeşlerim geceniz mübarek olsun, yürüyüşünüz mübarek olsun. Kalbi, zihni, ahlaki, ticari direnişiniz mübarek olsun. Bizler inna lillahi ve inna ileyhi raciun ifadesini 2 sebepten dolayı söyleriz. Birincisi Kur'an-ı Kerim’de ifade edildiği üzere Müslümanlar bir bela, bir sıkıntı, sabredilmesi gereken bir konu ile karşılaştıkları zaman 'senden geldik yarabbi, sana aitiz, sana döneriz' diyerek teselli bulur. Bundan dolayı annelerimiz, babalarımız, çocuklarımız öldüğü zaman gam yemeyiz. Çünkü biliriz ki bu Allah’ın takdiriyledir. Maalesef şuanda insani bir kriz var. İmani bir kriz var, manevi bir kriz var. İnsanlar değerlerini yitirdiler, insanlar maalesef hassasiyetlerini, duyarlılıklarını kaybettiler.  İşte bu en büyük felakettir ve bundan dolayı inna lillahi ve inna ileyhi raciun diyoruz. 
Ama bu arada bir de bir umudumuz var, bu umut sizlersiniz. Bu umut yeniden imanın ne demek olduğunu bilecek olan yeni nesillerdir. Bu umut, gerekirse canımı ben de ortaya koyarım, gerekirse acımdan ölürüm ama onlara destek verecek malları asla almam diyen ümmettir, sizlersiniz" diyerek, boykotun da devam etmesini istedi. 

Program, edilen duaların ardından sona erdi.

Kaynak: WanHaber / Oktay Dincer