WanHaber-ÖZEL

İpekyolu Belediyesi, Atatürk Sanat Galerisi’nde 2023 Aşık Veysel Yılı dolayısıyla, aşık Veysel temalı resim sergisi ve imza günü düzenledi.

Ana temanın Aşık Veysel olduğu sergi, İpekyolu Belediyesi Atatürk Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı.

Ressam Prof. Dr. Abdi Yaşar Serin, Halk şairi / Araştırmacı / Yazar Sabiha Serin’in ev sahipliği yaptığı sergi ve imza gününde konuşan İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Gül Kahraman, “Halk ozanı aşık Veysel’in vefatının 50’nci yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. 6 Aralık tarihine kadar sürecek olan sergimize de tüm Vanlı sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

asik-veysel-esintisi-2

Eserlerinde Aşık Veysel portreleri kullanan Ressam Prof. Dr. Abdi Yaşar Serin, eserlerini Van’da tanıtıyor olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Serin, “Ulvi bir kent olan Van’da eserlerimi sergiliyor olmaktan mutluluk duyuyorum, gururluyum. Türkiye’nin 7 bölgesinden ve dünyanın birçok ülkesinde Aşık Veysel eserlerim sergilendi, sergilenmeye devam ediyor. Büyük ozan halk şairimizi anıyorum” ifadelerine yer verdi.

asik-veysel-esintisi-1

Van halkının ilgisinden memnun olduğunu söyleyen Halk şairi / Araştırmacı / Yazar Sabiha Serin, İpekyolu Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Sabiha Serin, “Aşık Veysel’i tanıttığımız, halk şairi ve ozan Aşık Veysel’i andığımız bugünde herkesi tüm Vanlıları yanımızda görmekten mutluluk duyarız. Vatandaşların ilgisi güzel umarım bu tür etkinliklerde daha fazla bir araya gelme imkânımız olur” şeklinde konuştu.

30 Kasım Perşembe günü başlayan resim sergisi ve imza günü 06 Aralık Çarşamba gününe kadar sanatseverlere açık olacak.

Haber: Oktay Dincer – Fatma Öztürk

asik-veysel-esintisi-3

asik-veysel-esintisi-4

Kaynak: WanHaber-ÖZEL / Oktay Dincer – Fatma Öztürk