Wanhaber / Özel

Bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Van Tanıtım Günleri öncesi İstanbul Kadıköy meydanında tanıtım lansmanı ve basın açıklaması yapıldı.

Davul zurna eşliğinde Van Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile tanıtımı yapılan Van Günlerinin bu yıl 2.’si 23 – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.

VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ

Van Günleri lansman programında Van Halk Oyunları Ekibi eşliğinde ayran aşı, acem köftesi, ev erişteli kemikli kuzu eti, Van tavası, Van kıymalısı, Kürt köftesi, etli pazı sarması ve helise gibi onlarca yöresel lezzet ikramında bulunularak vatandaşlar 2. Van Tanıtım Günleri’ne davet edildi.

“TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

Tanıtım lansmanında konuşan Van FED Başkanı Fatih Yağız, “Soğuk havaya rağmen burada tanıtım lansmanımızı gerçekleştiriyoruz. Bütün halkımızı, bütün insanlarımızı 23 – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanındaki Van Tanıtım Günleri’ne bekliyoruz. Her bir Vanlının, en az bir komşusunu alarak, çocuklarıyla beraber alanı doldurmasını bekliyoruz” dedi.

İstanbul Kadıköy Meydanı’nda gerçekleşen tanıtım lansman programı; Van’ın kahvaltısından diğer yöresel ürünlerine kadar onlarca lezzetinin ikram edilmesi, halay çekilmesi ve halkın tanıtım günlerine davet edilmesi ile devam etti.

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Ramazan Çetin