WanHaber / Ramazan Çetin

31 Mart 2024 Tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Van kulisleri hareketlendi. AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan (büyükşehir belediyeleri için) aday adaylık başvuruları 22 Kasım’da sona erecek. AK Parti, farklı anket şirketleriyle ortaklaşa kent genelinde anket çalışması yaparken, bir yandan da teşkilat temayül yoklamasına hazırlanıyor.

5 Kriterli aday belirleme süreci

AK Parti’de aday belirleme süreci 5 kriterden oluşacak. Bunlar 'anket, temayül, mülakat, alt-üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı' olarak belirlendi.

Yerel medyanın önemi

AK Parti AR-Ge Başkanlığı, sosyal medya ve yerel medyada, belediye başkan adaylığı için adı geçen isimleri de mercek altına aldı.

Van’ın adayları

WanHaber, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için müracaat etmiş, edecek ve etmesi muhtemel olan isimleri sizler için derledi. Seçim öncesi halkın nabzını da tutan WanHaber, kentte en çok konuşulan isimleri sıraladı.

1567054022049-celik

1-     Prof. Dr. Hüseyin Çelik

Hem bakanlık hem de vekillik döneminde Van altın çağını yaşadı. Kentin sorunlarıyla yakından ilgilendi, çözüme kavuşturdu. Ankara’da istediği her şeyi (Van için) tutup koparmasını bildi. Van’ın merkezinden köylerine kadar en çok heyecan uyandıran isim.

van-golunde-yuzen-otel-projesi-onaylandi-2048a440

2-     Av. İsmail Say

Kentte Hüseyin Çelik isminden sonra en çok konuşulan isim oldu. Maddi imkansızlıklara rağmen 65 kalıcı eseri Edremit’e kazandıran Say’ın ismi sık sık kulislerde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmeye başladı. Genç ve iyi bir vizyona sahip olan Say, mütevazi kişiliği ve hitabeti ile de dikkat çekiyor.

zahir-kandasoglu

3-     Zahir Kandaşoğlu

Kentte 7’den 70’e herkesin yakından tanıdığı bir isim. Kentteki herkes onu çalışkan, samimi ve doğal yönü ile tanıyor. Kentte binlerce kişiye istihdam sağlayan, yardımına koşan, destek veren bir kişi. Siyasi parti gözetmeksizin her kesimden oy alabilecek bir isim.

13-09-2017-09-23-12fatih-ciftci-h

4-     Fatih Çiftçi

Geçmişte Van’da milletvekilliği ve Erciş’te belediye başkanlığı yapmış, herkes tarafından tanınan bir isim. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı yapmış, AK Parti için ağır bedel ödemiş bir siyasetçi. Vanlıların Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştırdığı isimlerden biri

bilal-emre-yoruk

5-     Bilal Emre Yörük

Van ve bölgede sevilen, tanınan bir isim. Çalışkan, üretken, etkili iletişim kurabilen ve en önemlisi dürüst bir isim. Kentte siyasi parti gözetmeksizin gençlerin ve girişimcilerin oyunu alabilecek, bilgili ve donanımlı bir isim. Daha önce AK Parti’den milletvekili adayı olmuş ve ismi Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için de geçmişti.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için diğer ismi geçenler:

Ozan Balcı

Abdulahat Arvas

Halil İbrahim Güray

Mucip Tapan

Ayhan Kayatürk

Atıf Çiçekli

İrfan Kartal

Faruk Görünüş

İhsan Ateş

Kaynak: WanHaber / Ramazan Çetin