WanHaber-ÖZEL

Sağlıkta şiddet konusunda açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Vanlılara çağrıda bulundu.

Sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemeyeceğini söyleyen Tosun, “Sağlık çalışanlarına şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Sağlık tesisleri 7/24 ara vermeden çalışan kamu kurum ve kuruluşları ya da özel sağlık alanlarıdır. Bu nedenle de sağlık çalışanları, hekimlerimiz ve diğer sağlık personellerimiz üzerinde ciddi bir iş yükü var ve fedakarca tüm personellerimiz çalışmakta” ifadelerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçların Katalog Suçlar kapsamında değerlendirildiğini belirterek, Beyaz Reform ile beraber sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda da kararlı adımların atıldığını söyledi.

“ŞİDDETE TOLERANS TAMAMEN SIFIRA İNMİŞ DURUMDA”

Van İl Sağlık Müdürü Tosun, “Zaman zaman sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarını zaman zaman ilimizde ve Türkiye genelinde maalesef yaşıyoruz. Zaten en son Beyaz Reform kapsamında alınan kararlar neticesinde artık şiddete tolerans tamamen sıfıra inmiş durumda. Bununla beraber Katalog Suçlar kapsamına da alındığı için her şiddet vakasında bu durum kamu davası haline gelir ve şiddet vakaları sonrası tutuklamayla bunlar cezaevinde takip edilerek yargılamaları devam eder” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI FEDAKARCA HİZMET EDİYOR”

Sahada istenmeyen durumların karşısında sağduyulu vatandaşlara seslenen Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştığına değindi.

Şiddete tolerans göstermeyeceklerinin altını çizen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, “Bizim halkımızdan isteğimiz şudur; sağlık çalışanları belli bir iş yükü altında fedakarca hizmet etmekteler, vatandaşlarımızdan tek isteğimiz daha anlayışlı olmaları ve sağlık çalışanlarına bu konuda sahada destek çıkmaları. Zaman zaman bazı vatandaşlarımızın istenmeyen davranışları olduğunda da yanındaki diğer vatandaşların özellikle bu duruma engel olması lazım” dedi.

“SAĞDUYULU VATANDAŞLARIMIZIN UYARMASINI İSTİYORUZ”

İstenmeyen tutum sergileyen vatandaşların öncelikle diğer vatandaşlar tarafından uyarılması gerektiğinin altını çizen Tosun, “Bu durumda sağlık çalışanlarımıza istenmeyen hareketlerde bulunan vatandaşları önce sağduyulu vatandaşlarımızın uyarmasını istiyoruz. Sonrasında bu durum devam ederse biz de bu konuların sıkı takipçisi olup adli makamlarca takip edip, bunların en ağır şekilde ceza almasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Arif Karakaş