WanHaber - İstanbul / Fatma Öztürk

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Van Tanıtım Günleri, İstanbul Yenikapı'da ikinci gününde de hareketli geçiyor.

HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, 'Van Tanıtım Günleri' etkinliğini ziyaret etti.

Stantları dolaşan Milletvekili Buldan, etkinlik kapsamında kurulan stantlarda sergilenen yöresel ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kişilere teşekkür eden Buldan, Van'a özgü birbirinden renkli görüntülerle karşılaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

PERVIN-BULDAN-VAN-TANITIM-2

Milletvekili Pervin Buldan, "Herkesin emeğine sağlık. Ben burayı birçok insanın gelip ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum. Van'ın kültürünü, Van'ın ekmeğini ve peynirini burada yemesini, tatmasını diliyorum. Hem il eş başkanımız hem İstanbul il eş başkanımız, kadın arkadaşlarımız ve annelerimizle birlikte sanki Van'daymışız gibi, Van'ı bütün hücrelerimde hissediyormuşum gibi çok özel bir şey yaşıyorum bugün. Van'ın dilini, kimliğini, kültürünü, yemeklerini çok güzel bir şekilde tanıtan ve anlatan ve buna özel bir çaba harcayan arkadaşlarımız, federasyon üyeleri var" ifadelerine yer verdi.

PERVIN-BULDAN-VAN-TANITIM-3

"TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM”

Buldan, İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşları, Van'ın zenginliklerini görmeye davet ederek, "Bu dört günlük süreç içerisinde Van halkını sadece değil İstanbul'da yaşayan Türkleri, Kürtleri, Ermenileri, Süryanileri kısacası tüm halkımızı burayı görmeye, bunu yaşamaya davet ediyorum. Van her şeyiyle birlikte burada özel bir şekilde tanıtılacak" diye konuştu.

Editör: Wan Haber