WanHaber / Oktay Dincer

Van’da Öğretmenler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Van Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehit olan ve vefat eden öğretmenler için kuran tilaveti okundu.

Programda, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim etti. Ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti ve İpekyolu Borsa İstanbul Fen Lisesi'nin "Öğreten Bir Nehir Olabilir mi?" konulu oratoryosu gerçekleşti. Oratoryo büyük ilgi gördü.

Programda il genelinde düzenlenen resim yarışmasında, portre ilkokul kategorisinde dereceye giren öğrencilerin eserleri de sergilendi.

AW083772_01

VALİ BALCI: ÖĞRETMENLERİMİZİ YÜREKTEN SEVİYORUZ

Programda konuşan Vali Ozan Balcı, görev süresini tamamlayan öğretmenlere emeklilik hayatında sağlık ve huzur dileyerek, yaptıklarının unutulmayacağını söyledi.

Vali Balcı; “Vali Ozan Balcı, etkinlikte yaptığı konuşmada; “En değer verdiğimiz öğretmenlerimizle beraber burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bütün öğretmenlerimizi, öğrencilere gösterdikleri özveri ve emekleri için kutluyorum. Devletimiz ve milletimiz adına siz emekli öğretmelerimize de teşekkür ediyorum. Şu an görev başında olan öğretmenlerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Öğretmenler bilgilerin taşıyıcısı ve milletimizin yüz akıdır. Öğretmenleri her zaman yürekten seviyoruz. Elbette ki, üzerimizde de öğretmenlerimizin büyük emeği vardır. Ben de üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerime, rahmetli olanlara Allah'tan rahmet diliyor, yaşayanlara sağlık, afiyet diliyorum. Bu duyguları düşüncelerimle tekrar ifade etmek istiyorum. Eğitim camiamızın, öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

AW083772_02

ARAS: EĞİTİM SÜRECİNİN EN AĞIR MESULİYETİ SİZLERDEDİR

Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras da yaptığı konuşmada; “Sayın Valim, saygıdeğer katılımcılar, sevgili öğrenciler, mensubu bulunmaktan onur duyduğum kutsal öğretmenlik mesleğinin değerli mensupları, kıymetli meslektaşlarım, Serhat şehrimizin fedakar öğretmenleri. 24 Kasım öğretmenler gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum. 2023 Türkiye vizyonunda, köklerimize ve toplumsal değerlerimize bağlı, evrensel düşünen, dürüst ve çalışkan nesil yetiştiren, güzel yurdumuzun geleceği evlatlarımız, siz değerli öğretmenlerimizle devam ediyoruz. Bu emanet sizleri dik tutan ve gururla taşıdığınız bir meşale olarak avuçlarınızda durmaktadır. Gönül coğrafyamız için attığınız her adım, söylediğiniz her güzel söz, yürüdüğünüz her proje, geliştirdiğiniz her sağlam fikir, bizim için değerlidir. Eğitim sürecinin en ağır mesuliyeti sizlerdedir. Bizler bu mukaddes görevin ortaya çıkardığı ihtiyaçların farkındayız. Bütün kurumsal düzenlemeler ise sizlerin hizmetlerine sunulmakta, bu bizim mesuliyetimiz ve vazifemizdir. En iyi koşullarda, güven ve huzur içerisinde vazifenizi ifa edebilmeniz için elimizden geleni yapmakta samimi ve kararlıyız” diye kaydetti.

AW083772_03

ARAS: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

İl Milli Eğitim Müdürü Aras, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Zihnimizin gönlünüzü aydınlatması adına mesleki süreçlerinizi kurmak ve geliştirmek için bakanlığımızın kararlı bir biçimde çalışmalar yaptığını biliyorum. Öğretmenlerimizin hak ettiği değeri ve itibarı yeniden tesis etmek temel hedefimizdir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevleri başında şehit düşen, depremde hayatını kaybeden aziz öğretmenlerimizi saygıyla yâd ederken, emekli öğretmenlerimize, sağlık, görevi başında bulunan meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yazacağımız başarı hikayelerinde yolunuz açık olsun. Gününüz kutlu olsun.”

Düzenlenen etkinliğin sonunda öğretmenlere kitap hediye edildi.

Kaynak: WanHaber / Oktay Dincer