WanHaber - Fatma Öztürk / Oktay Dincer

AK Parti’de büyükşehir belediyeleri için aday adaylık başvuruları yarın sona erecek. Süreç devam ederken Van’da seçim hareketliliği de sürüyor.

İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, AK Parti’den Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

AK Parti İl Binasında başvurusunu gerçekleştiren Kayatürk; "Van sevdalısı bir kardeşiniz olarak insan sevgisi ile dolu, hoşgörülü olmayı esas alan, herkesin aradığı bir başkan profıli olarak, sizlere hizmet etmek üzere yola çıkmış bulunuyorum. Van'ın hak ettiği yere gelme misyonunu kendine şiar edinmiş, Van'ın geleceğine yön verebilecek vizyona sahip, stratejik planları ve projeleri ile kadim kentimize hizmet etmek istiyorum. Herkese aynı mesafede, eşitlikçi ve sosyal adalet anlayışı ile bütün bireylerin memnuniyetinin esas alındığı belediyecilik hizmetlerinin sunulması hususunda gayret göstereceğim. Şeffaflık ve hesap verebilirlik noktasında azami derecede hassasiyet göstererek halkımızın güvenine layık olmak en büyük hedefimdir" dedi.

dca30bba-71d3-449d-b158-a4569e6969ee

"HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM" 

Van'ın dinamiğine uygun bir aday olduğunun altını çizen Ayhan Kayatürk, "Van siyasetini yakından takip eden, demografik yapının gerçeklerini bilen, şehrin dinamiklerine vakıf ve yıllara dayalı tecrübelerim ile herkesi kucaklayarak birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde büyük katkılarım olacaktır. Belediye kaynaklarının etkin, verimli ve yerinde kullanılması hususunda titizlik göstererek memnuniyet odaklı çalışmanın sonucu başarılı bir belediyecilik örneği ortaya konmuş olacaktır. Van'ın tarihi dokusu ve kültürel varlıklarını koruma gayesi ile hareket ederek, tarih ve kültür seviyesi yüksek, kentlilik bilincini benimsemiş kadrolar ile yüksek kazanımları olan projelere imza atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Sosyal adalet, ortak akıl, paylaşımcı ve katılımcı yönetim anlayışı ile memlekete ve milletimize büyük hizmetler sunmamı sağlayacaktır. Çağdaş belediyecilik anlayışı, çevreye duyarlı, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden biri olarak değeri yüksek stratejik projeleri şehrimize kazandırmak en önemli önceliklerim arasında olacaktır. Farkındalık yaratarak ve sürdürebilirliği esas alan, modern, yaşanabilir, ekolojik sisteme uyumlu, yeşil bir Van meydana getirmek temel şiarımız olacaktır. Sosyo ekonomik ve sosyo kültürel duyarlılıkları olan ve vatandaşlık bilinci yüksek, donanımlı belediye çalışanları ile büyük başarılara imza atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye yüzyılına yakışır gönül belediyeciliğini esas olarak herkese ve her kesime hizmet yolunda azami gayret göstereceğim. Halka hizmet hakka hizmet temel düsturumuz olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Van'a hizmet için aday adaylığını duyurduğunun altını çizen Kayatürk, seçimi kazanması halinde Van'da hayata geçirmeyi planladığı hedeflerini de aktardı.

6bd31dad-77f4-4fb1-9050-db7975a261c2

5e6dc6c0-503d-48ae-9503-5a7ef82eedbe

Kaynak: WanHaber - Fatma Öztürk / Oktay Dincer