Wanhaber / Oktay Dincer

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılarda çok sayıda çocuk da hayatını kaybederken bir çok yerden tepkiler yükseliyor.

İsrail'in saldırılarına tepki amacıyla çeşitli adımlar atan Edremit Belediyesi, bu kez farklı bir etkinliğe imza attı.

Edremit’te düzenlenen programla Gazzeli çocuklar anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi, Milli Ağaçlandırma Haftası kapsamında Gazzeli çocukların anısına fidan dikme etkinliği düzenledi.

Edremit kent ormanı Erdem Kent'te gerçekleştirilen etkinliğe, Edremit İlçe Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say; “Şu an Edremit'e kazandırdığımız kent ormanımızın olduğu bölgedeyiz. Bugün çocuklar, kadınlar ve Edremitli gençlerle birlikte, özellikle son bir buçuk ay içerisinde İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden, şehit düşen Filistinli kardeşlerimizin anısına ağaç dikiyoruz” dedi.

“YÜZLERCE FİDAN DİKİMİ YAPIYORUZ”

Başkan Say, açıklamasının devamında; “Hatırlatmak isterim ki, her yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günüdür. Bu vesileyle biz de 2021 ve 2022'de etkinlikler yapmıştık. Bugün özellikle milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında Gazze'de şehit olan kardeşlerimizi ve çocuklarımızı anmak, onların isimlerini Edremit'te yaşatmak amacıyla Edremitli çocuklarla bu alana yüzlerce fidan dikimi yapıyoruz.

Bu fidanlar büyüyecek ve o şehit olan çocukların isimleri burada yaşayacak. Bu alanda yaklaşık 7 bin ağacımız var. Burası yaklaşık 300 dekarlık bir alan. İnşallah önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bölgenin nefes alacağı, kişi başına düşen yeşil metre karesinin artacağı bir alan olacak.

Bu vesileyle çağrımıza kulak verip gelen, başta ilçe kaymakamız, ilçe protokolümüz, ilçe başkanımız olmak üzere tüm misafirlere, Edremitli çocuklara ve kadınlara gönülden teşekkür ediyorum. Umarım bu saldırılar ve bu zulüm bir an önce son bulur ve herkes insani yaşam koşulları içerisinde yaşamına devam eder. Sizler de çağrımıza kulak verip, davetimize uyup geldiğiniz için teşekkür ediyoruz, sağ olun” ifadelerini kullandı.

Editör: Ramazan Çetin