Van Filistine Destek Platformu organizasyonunda yarın saat 18.30'da Kent Park önünde bir araya gelecek olan Vanlılar, 'Gazze'ye ışık ol yürüyüşü' etkinliği kapsamında buradan Beşyol Meydanına kadar yürüyecek. İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları protesto edecek olan Vanlılar, Kent Parkı önünden Beşyol Mevkiine kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yapacak.

Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliam üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri mitinglerle ve yaptıkları basın açıklamalarıyla İsrail'in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmaya devam ediyor. Bir asır önce toprakları, zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor.

İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştiriliyor. Yardımları engelleyen, hastane, okul ve camileri bombalayarak savaş suçu işleyen İsrail, dünyadan gelen ateşkes çağrılarına da kulağını tıkamış durumda. Yaklaşık bir buçuk aydır devam eden savaşta barışa dair sinyaller yer almazken, can kaybı ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'deki Hamas baskınını bahane ederek Gazze'ye karşı saldırı başlatmasından bu yana 41 gün geçti. 11 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, 30 binden fazlası da yaralandı. Bu manzara karşısında İsrail'in yaptığı soykırıma dur demek, hak davasında Filistin'in yanında durmak için harekete geçen Van Filistine Destek Platformu, Gazze'deki Müslümanlara destek için yürüyüş düzenleyecek.

Yarın saat 18.30'da Kent Park önünde bir araya gelecek olan Vanlılar, buradan Beşyol Meydanına kadar yürüyecek. Yürüyüşe Vanlıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

KAYNAK:Van bölge gazetesi

Editör: Ramazan Çetin