Wanhaber / Fatma Öztürk

İran’a sınır olması ve İranlı turistlerin yoğun talep gösterdiği Van’da konsolosluk kurulması talebi güncelliğini korurken, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’nun Van’da 2 gün konsolosluk hizmeti vereceği açıklandı.

Konu ile ilgili olarak İran’ın Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi tarafından Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Başkanı Necdet Takva’ya bir yazı gönderilerek, konu ile ilgili üyelerin bilgilendirilmesi talep edildi.

Gönderilen yazıda; “18-19 Kasım 2023 tarihlerinde İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu konsolosluk hizmetleri masası Elite World Van Otelinde hizmet verecektir. Konuyu VANTSO’ya kayıtlı olan ve konsolosluk hizmetleri almak isteyen İran ve Türkiye firmalarına bilgi verilmesini rica eder bu vesile ile saygılar sunarım” denildi.

Bunun üzerine VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı paylaşımda; “18-19 Kasım’da Elite World Otel’de “İran konsolosluk hizmetleri masası” kuruyoruz. Tüm üyelerimizi ve İran firmalarını bu masadan bilgi almaya davet ediyoruz. Umuyorum ki bu faaliyet, Konsolosluk kurma talebimizin önemli bir aşaması olarak değerlendirilir” ifadelerini kullandı.

Editör: Ramazan Çetin