WanHaber-ÖZEL

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Van’da hasta ziyaret saatlerine getirdikleri düzenleme hakkında wanhaber’e açıklamalarda bulundu.

Van’da hasta ziyaret saatleri düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, şunları söyledi;
“Bizler hem öğlen hem akşam olmak üzere ikişer saat ziyaret saati düzenlemesi yaptık. Ziyaret saatlerini dört saate indirdik. Bunun şöyle bir gerekliliği var;

Birincisi: Hastanenin temizlik hizmetleri hem de güvenlik hizmetlerine çok ciddi katkısı var. İkincisi: Hasta tedavileri yapılırken, hastanın başında çok ciddi bir kalabalığın olması bu tedavi hizmetlerini de aksatmaktaydı. Bununla ilgili böyle bir karar aldık, tüm il genelinde uygulamaya başladık.”

“HALKIMIZ YÜZDE 80 ORANINDA UYGULAMAYA UYUYOR”
Van’da yeni uygulamaya konulan bu düzenlemenin vatandaşlar tarafından anlayışla karşılandığına dikkat çeken Tosun, “Şu an ilimizde bu karara uyma oranı yüzde 80 civarında, tabii ara ara problemler yaşansa da genel anlamda yüzde 80-85 civarında ziyaret saatlerine halkımız uymakta, buradan da kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni düzenleme ile beraber hastanelerde ki hizmet kalitesinin arttığını belirten Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, “Daha da düzene girecektir çünkü belli bir düzen içerisinde hastanelere giriş çıkış olursa hem enfeksiyon hastalıkları kontrol altına alınmış olacak hem de temizlik ve hijyen hizmetleri hastanelerimizde en üst noktaya daha kolay çıkacaktır” şeklinde konuştu. 

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Arif Karakaş