WanHaber / Fatma Öztürk

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP) tarafından Van’da, 4-5 Kasım tarihleri arasında Uygulama Otelinde düzenlenecek olan deprem çalıştayının hazırlıkları devam ediyor. 

TÜGYAP, bu çalıştay ile deprem konusunda farkındalık yaratmayı, imar ve kentsel dönüşüm hakkında bilgi paylaşımı sağlamayı amaçlıyor.

TÜGYAP, düzenlenecek olan 1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda deprem gerçeği ile yüzleşmek, depreme hazırlıklı olmak ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri topluma aktarmayı hedefliyor.

TÜGYAP Yönetim Kurulu Başkanı Yasin İpek, çalıştay ile beraber deprem farkındalığının artırılması, deprem riskinin azaltılması ve deprem sonrasında yaşanabilecek sorunların önlenmesini hedeflediklerini belirtti. 
İpek, Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Profesör Doktor Ahmet Ercan'ın da katılacağını belirttiği çalıştay hakkında şunları söyledi; “Fikir, öneri ve farklı düşüncelerin, çalıştayın başarısında kritik bir öneme sahip olduğuna inanıyor ve tüm vatandaşların katılımı bekliyorum.”

Editör: Arif Karakaş